Zalaegerszeg

2006.09.14. 02:28

Beszélgetnének a sorstársakkal

Zalaegerszeg (szj) - Tanácsadó szolgálatot indított a Göcsej Alkoholmentes Klub az új, Kert utcai közösségi helyiségben, hogy ezzel is segítse a szenvedélybetegség elleni küzdelmet.

nincs nev

A klub öt évi otthontalanság után a közelmúltban vette birtokba a Kert utca 8. szám alatti közösségi helyiséget, ahol két hete tanácsadó szolgálat kezdte meg működését. A gyógyult szenvedélybetegek minden hétköznap 16 és 20 óra között, szombatonként pedig 8 és 12 óra között várják az alkoholproblémákkal küzdő sorstársaikat, hogy személyes példájukkal, tapasztalataikkal egyengessék a józan életre vágyók gyógyulás felé vezető útját, közölte Fekécs Imre, a klub vezetője. A tanácsadó szolgálat az Országos Addiktológiai Intézet kezdeményezésére és szakmai támogatásával jött létre, és segítséget tud nyújtani a szenvedélybetegek családi körülményeinek rendezésében, a magányos vagy hajléktalan alkoholfüggők sorsának jobbrafordulásában, ha szükséges, gyógykezelésük elindításában, továbbá szabadidejük hasznos eltöltésében.

A szolgálat a maga eszközeivel előmozdítaná, hogy az alkoholbetegségre minél előbb fény derüljön, és minél előbb megkezdődjön a kilábalás belőle. Szabó József hivatásos segítő, a kórház pszichiátriai osztályának munkatársa elmondta, hogy munkahelyi szűrőprogramokat is szeretnének indítani: tízkérdéses teszttel kimutatnák, hogy a vizsgált személy alkoholfogyasztási szokása problémamentes, kockázatos vagy ártalmas, netán kialakult-e a függőség. Az eredmény alapján idejekorán be lehetne avatkozni a szenvedélybetegséghez vezető folyamatba.Ön mennyit iszik? Munkahelyi teszttel akarják kimutatni

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!