Vörösiszap

2010.10.14. 11:42

Várjuk olvasóink adományait!

Az október 4-én bekövetkezett, az ajkai zagytározóból kiömlött vörösiszap okozta katasztrófa nyomán a Zalai Hírlap azonnal adománygyűjtést kezdett a kolontári, devecseri károsultak javára. A zalaegerszegi önkormányzat pedig csatlakozik a Magyar Televízió akciójához.

Zalai Hírlap

Az október 4-én bekövetkezett, az ajkai zagytározóból kiömlött vörösiszap okozta katasztrófa nyomán a Zalai Hírlap azonnal adománygyűjtést kezdett a kolontári, devecseri károsultak javára.

Várjuk a pénzbeli felajánlásokat a következő számlaszámra: Raiffeisen Bank 12092309-00223387- 00300004, ha valaki külföldről akar utalni: HU91 1209 0022 3387 0030 0004, a közlemény rovatban az „adomány” szót kérjük feltüntetni. A számla kedvezményezettje lapcsoportunk, a Pannon Lapok Társasága.

A KDNP IS

A Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete is gyűjtést kezdeményezett – tájékoztatta szerdán a sajtót Kovács János elnök. Mint elmondta, a felajánlásokat a nagykanizsai vásárcsarnok emeletén, az északnyugati sarokban lévő 151. számú helyiségbe vár- ják. Az adományokat a hónap végén szállítják majd Devecserbe, s mivel információik szerint néhány, szintén a térségbe tartó segélyszállítmány „eltűnt”, ezért a párt több tagja elkíséri azt.

A TELEVÍZIÓVAL

A zalaegerszegi önkormányzat csatlakozik a Magyar Televízió akciójához: október 17-én, vasárnap a polgármesteri hivatalban urnát állítanak fel, melyben bárki elhelyezheti a Veszprém megyei katasztrófa érintettjeinek megsegítésére szánt pénzadományát. Az MTV aznapi műsortervét átalakítja az akció érdekében, s kiemelt figyelmet szentelve a megyei jogú városoknak számol majd be a megmozdulásról. Napközben a televízió többször is ad tudósításokat a helyszínekről, az este kilenc órakor kezdődő élő műsorból pedig a szándékok szerint többek közt az is kiderül, hogy melyik városból milyen összeget utalnak majd át a Nemzeti Kármentő Alap számlájára. A megyeszékhelyi városházán 8 és 20 óra között várják az adományokat.

KÖZVETLENÜL

Védőruha és élelmiszer közvetlenül is eljuttatható a rászorultakhoz. Ajkán a Kristály-völgy Terület- és Vidékfejlesztési Egyesület koordinálja az igényeket és felajánlásokat (08-88- 211-928, valamint Csepi Anikó, 06-20-950-9393). A sportcsarnokban regisztrált kolontári kitelepítettek részére egyénre szóló csomagokat állítanak össze. Devecserben a polgármesteri hivatal adományvonalát, a 88- 512-633-as számot hívhatja, aki segíteni akar.

Vörösiszap-áradat: Adománygyűjtés lapcsoportunknál - KLIKK IDE a részletekért!  


A KATASZTRÓFA DOSSZIÉJA ITT!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!