Utazó

2011.06.23. 18:28

Kiváló: mindhárom keszthelyi strand megkapta a minősítést

Évek óta a Balaton fővárosának mindhárom strandja elnyeri a Kékhullám Zászló minősítést, mellyel a kiváló fürdőhelyeket díjazza a Balatoni Szövetség, több más civil szervezettel közösen.

Sámel József

Hetedik alkalommal került sor a fürdőhelyek minősítésére, melynek követelményrendszere a nemzetközi Kékzászló mozgalom szempontjain alapszik. A kiváló környezeti színvonalat tanúsító zászlót és oklevelet a napokban adták át a megjelent polgármestereknek, strandvezetőknek.

Keszthelyen szerdán Ruzsics Ferenc polgármestertől kapta meg a minősítést Végh Szilárd, a strandokat üzemeltető VÜZ Kft. igazgatója. A minősítők a keszthelyi, füredi és alsóörsi strandoknál tapasztaltak jelentősebb fejlesztést; Keszthelyen például egyebek között felújították a strandi kabinokat, modernizálták az információs részleget.


A fürdőhelyek minősítése egyfajta garancia a látogatók számára: aki a versenyben részt vevő strandra vagy kikötőbe megy, biztos lehet abban, hogy jó minőségű vízben fürödhet, tiszta, rendezett és biztonságos körülményeket talál és igényes szolgáltatásokat vehet igénybe. Az elbírálás során vizsgálták többek között a strandok vízének és a partszakasznak a tisztaságát, az infrastrukturális és higiéniai feltételeket, az akadálymentes megközelítés lehetőségét, a vízi mentők és az orvosi ügyelet működését, a hulladékgyűjtést, továbbá a szolgáltatások mennyiségét és minőségét.

A tavalyi évhez hasonlóan a Balatoni Szövetség idén is kormányzati segítség nélkül bonyolította le a versenyt.


NEM CSAK A BALATONIAK NEVEZTEK
A Kék Hullám Zászló verseny kiírása után, kezdetben csak kizárólag balatoni helyszínek pályázhattak, három éve azonban már az ország nagy tavainak strandjai és kikötői is indulhatnak a rangos megmérettetésen. A mostani kiíráson huszonkilenc balatoni, egy Fertő tavi, illetve egy velencei-tavi strand, valamint öt kikötő nyerte el a címet, mely sokat elmond a turisták számára. 


Turizmus dosszié

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!