Sportvilág

2015.05.28. 13:55

A Sevilla címvédése - A döntőben a spanyolok hibáztak kevesebbet

Címvédés a labdarúgó Európa-ligában, vagyis a Sevilla FC megnyerte a varsói döntőt az ukrán Dnipro ellen 3-2-re. Ezzel a következő szezonban a Bajnokok Ligája főtábláján folytathatják a spanyolok.

Kühne László

Utóbbi tény azt jelenti, hogy a 2015/16-os szezon BL-jének öt hispániai klub vághat neki, a Sevilla viszont nem biztos, hogy a mostani sikerkovács edzőjével, Unai Emeryvel indul majd. A döntő első félideje élvezetes játékot hozott, a második már kevésbé látványosat, ugyanakkor andalúziai győzelmet.

– Nagyon egyszerű a recept, végig hittünk magunkban, pedig tudtuk, hogy erős ellenfél a Dnipro, amit a Napoli ellen az elődöntőben is bizonyított – értékelt a győztes találkozójuk után a Sevilla játékosa, Aleix Vidal.

– Egyszerűen nagyon keményen megfizettünk azokért a hibákért, melyeket a meccs alatt elkövettünk – ezt már Ruslan Rotan, a dnipropetrovszkiak csapatkapitánya mondta. – Nem csupán mi hibáztunk, de ellenfelünk is, mi azonban többet, így nem tudtuk megakadályozni címvédésüket.

– Ez olyan számomra, mint egy álom, hiszen másodszor sikerült elhódítanom csapatommal az Európa-liga serlegét – örömködött már szintén a Sevilla oldaláról Stéphane Mbia, a spanyol csapat védekező középpályása, aki tavaly első kameruniként nyert El-t, és ezt a csúcsot továbbra is tartja, pontosabban meg is kétszerezte azt.

Ehhez persze szükség volt a kolumbiai Carlos Bacca duplázására is. Az pedig, hogy idén egy Vidal már nyert európai kupatrófeát, talán jó előjel lehet a Juventus labdarúgója, Arturo Vidal számára a BL-döntő előtt...

Labdarúgó Európa-liga döntő, Varsó: Sevilla FC– Dnipro Dnipropetrovszk 3-2 (2-2). Gólszerzők: Krychowiak (28.), Bacca (31., 73.), illetve Kalinic (7.), Rotan (44.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!