Sportvilág

2014.07.06. 17:12

Vettel-Alonso: A szópárbaj a futam után is folytatódik!

A két versenyző nem békül: mindketten a maguk igazát bizonygatják.

Tajthi Andrea

A Brit Nagydíj egyik legszebb momentuma volt a Fernando Alonso és Sebastian Vettel között folytatott csata, amely az ötödik helyért zajlott. Ám nem csak a pályán történtek voltak érdekesek, de az vicces pillanatokat eredményezett, ahogy a két világbajnok folyamatosan egymásra panaszkodott a rádión. A szópárbaj pedig a futam után is folytatódott.

„A pilótafülkében belülről úgy éreztem, hogy közel volt hozzám, néhány alkalommal kicsit talán túlságosan is közel. Nyilvánvalóan, kicsit buta dolog, amikor mindketten elkezdünk arról panaszkodni, hogy az egyik autó elhagyta a pályát. Bár nem hiszem, hogy az emberek túlságosan törődnek azzal, hogy az autó kb. fél méterre jobbra vagy balra elhagyja a pályát a kanyarkijáratoknál.” – kezdte a német versenyző.

„Amikor megkaptam az üzenetet, hogy tiszteletben kellene tartanom a pálya határait, tudtam, hogy panaszkodott, mert ez olyan dolog, amivel szokott élni. Ezért úgy döntöttem, hogy ugyanígy teszek. Nem tudom, hogy végül is ki győzött ezen versengésben, talán meg kellene kérdeznünk a stewardokat.” – folytatta a négyszeres világbajnok.

„Azt hiszem, kétszer is szorosan a nyomában voltam, de úgy gondolom kissé túl keményen érkezett meg a hatos kanyarba. Ha nem veszek vissza, akkor összeütközünk, mert én a pályán tudtam maradni, míg ha én is ott vagyok mögötte, akkor nem tudja bevenni a kanyart Másrészről tudjuk, hogy amikor versenyzünk, az kemény lehet.” – fűzte hozzá Vettel. Alonso replikájára sem kellett sokat várni.

„Természetesen, azokban a pillanatokban sok volt az adrenalin. Sajnos, talán a verseny rossz pillanatában csatáztunk egymással. Két körrel a harcunk előtt, amikor Sebastian kijött a boxból, még azt tárgyaltuk a csapattal, hogy talán fel kell adnunk a versenyt néhány aerodinamikai probléma miatt. A hátsó szárnyunk is megakadt, ami sok gondot okozott az autóban. A tápegységgel is voltak gondjaink és akkor Sebastian hirtelen megérkezett, problémáink voltak és még az üzemanyaggal is spórolni kellett a futam utolsó szakaszán. Ezért úgy okoskodtunk, hogy lehetetlenség lesz magunk mögött tartani őt.” – kezdte a spanyol pilóta.

„Azonban azon a körön még mögöttünk maradt, viszont tudtuk, hogy előbb-utóbb, meg fog minket előzni. A pálya határainak tiszteletben tartása néhány olyan dolog, ami igen elfoglalttá tette a csapatot. Szerintem ő panaszkodott rám, én is panaszkodtam rá, kívülről nézve ez vicces lehetett.” – tette hozzá Alonso.

További F1 hírek ide kattintva -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!