Női kosárlabda

2018.09.27. 18:50

A Vadmacskák ismét a második vonalban

Pénteken 18.30 órától a Cserháti csarnokban a Kanizsai Vadmacskák SE női kosárlabda-gyüttese ismét az amatőr NB I-ben, tehát a női második vonalban, annak is a Zöld csoportjában kezdi meg küzdelmeit, immár Farkas Józseffel a kispadon.

Kühne László

Kötő Luca (fehérben), aki sérülése után szintén várja már társaival az Amatőr NB I-ben történő pénteki bemutatkozást Fotó: Gergely

A szakvezető nem először ül le a kanizsaiak kispadjára, s ahogy korábban, úgy ezúttal is nagy erővel vetette bele magát a közös munkába.

– Az utóbbi években sem távolodtam el a Vadmacskák együttesétől, hiszen egyéni, valamint dobóedzéseket tartottam többek között azoknak a játékosoknak, akiket a középiskolámban tanítok – kezdte Farkas József.

Kötő Luca (fehérben), aki sérülése után szintén várja már társaival az Amatőr NB I-ben történő pénteki bemutatkozást Fotó: Gergely

A KVSE még augusztus elején kezdte a felkészülést a mostani szezonra, s ahogy eddig, így ezúttal is fiatal csapattal vághat neki a pontvadászatnak. Egy éve adminisztratív okok miatt nem tudott indulni a Vadmacskák SE az Amatőr NB I-ben, ugyanis a keretében túl sok volt a felnőtt bajnokságokban még nem szerepeltethető korú utánpótlás játékos.

– Voltunk edzőtáborban, illetve a felkészülési tornáink mellett játszottunk edzőmeccseket is. A játékoskeretünk esetében azt el kell ismerni, hogy egy-egy sérülés bizony kihathat a munkánkra, ezért Bánhegyi Beatrix, vagy éppen Kötő Luca kidőlése a felkészülés időszakában sem jött jókor. Csapatunkat kanizsaiak alkotják, akik a 2003-as, vagy az annál idősebbek korosztályából kerülhetnek ki. Meg kell jegyezzem, a 2004-es korcsoportunk igencsak erős, de őket csak jövőre vethetjük be a második vonalban. Egyelőre tehát az ő esetükben várnunk kell, nem tudunk mit tenni.

A fent elhangzottak ellenére a Vadmacskák SE elszántan készül a pénteki 18.30-as kezdésre a Cserháti csarnokban, ahol a Szombathelyi Egyetem SE lesz az ellenfél.

– Szeretnénk meccseket nyerni és minden ellenlábasunknak meg akarjuk nehezíteni a dolgát. A lányok biztos, hogy szívüket-lelküket is kiteszik majd meccseinken. A szombathelyiekről, mint egyetemi csapatról egyelőre alig tudunk valamit, de készülünk nagyon a pénteki bemutatkozásunkra.

A női Amatőr NB I Zöld csoportjának a ZTE NKK II. is a tagja lesz. Az egerszegiek nyitányként vasárnap a Szegedi Kosárlabda Egylet vendégei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában