Sport

2017.05.07. 18:25

A hét végén nagyüzem volt a vasárnapig tartó egerszegi teniszversenyen

Zalaegerszeg - Szombaton és vasárnap is már nagyüzem volt a ZTE Tenisz Klub pályáin, ahol megkezdődött a 15 ezer dollár összdíjazású XIXO Open Zalaegerszeg férfi ITF-torna selejtezői. Hétfőn még selejteznek, kedden pedig kezdődik a 32-es főtábla küzdelemsorozata.

Kerkai Attila

Először rendeznek Zalaegerszegen ATP-pontokat is adó profi tenisztornát, melyet a ZTE TK és a Magyar Tenisz Szövetség közösen rendez. Szombaton ideális időben kezdődött meg a 64-es selejtező, melyből a legjobb nyolc jut be a kedden rajtoló 32-es főtábla küzdelmeire. Vasárnap az eső némileg módosított a programon, de csak minimálisan. Hétfőn még a selejtezők zajlanak a Városi Sportcentrumban.

A selejtezők egyik szereplője, Szebeni Dániel üti vissza a labdát az ausztrál Connor Richardson elleni meccsén Fotó: Pezzetta Umberto

Amúgy nemzetközi kavalkádba botlik, aki kilátogat a küzdelmekre, hiszen a környező és európai országok teniszezői mellett ausztrál, brazil, amerikai, kanadai (és még sorolhatnánk) versenyzők is érkeztek a viadalra. Papp Zoltán, a ZTE TK elnöke annak örült, hogy rendben megkezdődött a torna, amely egész héten át tart, s vasárnap rendezik majd a döntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!