Sport

2017.04.08. 15:54

Mányoki Attila nem kapott engedélyt: csúszik a Cook-szoros átúszása

Az egerszegi hosszútávúszó, Mányoki Attila csalódottan vette tudomásul, hogy nem kapott engedélyt szombaton a Cook-szoros átúszására, így két hetet még Új-Zélandon marad. Ugyanakkor nem adja fel: vár a jobb időre, hogy az elkövetkező két hétben megpróbálja legyőzni a szorost.

Kerkai Attila

Az óceáni „maratonista" egerszegi úszónak az előzetesen kiadott engedélyek alapján a szombati nap volt az utolsó, hogy nekivágjon Új-Zéland északi és déli szigetét elválasztó Cook-szoros (26 km) átúszására, ám az erős szél miatt a szervezők nem adtak zöld jelzést számára. Az Ocean's Seven elnevezésű, a hét legveszélyesebbnek tartott óceáni, illetve tengeri szoros magába foglaló sorozat részét képező Cook-szoros meghódítása egyelőre még várat magára Mányoki Attila részéről. Eddig a hét próbából négyet teljesített (La Manche-csatorna, Tsugaru-szoros, Molokai-csatorna. Calatina-szoros). Mányoki Attila üzenetében azt írta, az utolsó pillanatig reménykedett, hogy úszhat, hiszen az idő kitisztult, ám az erős szél miatt nem kapott engedélyt.

Ugyanakkor Facebook-üzenetében arról ír:  „A szervező első opciója volt, hogy visszakapom a befizetett pénzt és hétfőn az eredeti tervnek megfelelően hazarepülök vagy vállalom a további felmerülő plusz költséget és további két hetet maradok, amíg a szezon befejeződik! Új engedély és kezdődik minden az elejéről. A második lehetőséget választottam, mert nem szeretnék feltartott kézzel, úszás nélkül hazamenni. Még így is sajnos benne van, hogy a második alkalommal sem tudok úszni, de legalább megpróbáltam minden lehetőséggel élni! Úgy szeretnék otthon lenni, hogy nincsenek bennem kételyek, hogy mit mulasztottam el! Bízom az időjárásban, hogy kapok egy megfelelő alkalmat az úszásra!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!