Sport

2017.02.03. 18:00

Wing Tsun: Sikeres vizsgák és új szeminárium

Zalaegerszeg - A közelmúltban ismét szemináriumot tartottak a megyeszékhelyen a Wing Tsun kung fu képviselői és a nyáron újabb összejövetelt terveznek - tudtuk meg Gausz Tamástól, a zalaegerszegi Wing Tsun klub vezetőjétől.

Kerkai Attila

Körülbelül ötvenen vettek részt a Wing Tsun kung fu kelet-európai instruktora, Máday Norbert nagymester által tartott foglalkozásokon, melyeknek szerves részét képezték a vizsgák is, hiszen ezzel lehetett fokozatokat elérni a résztvevőknek. Hasonló szemináriumokat már korábban is tartottak Egerszegen, ám Gausz Tamás szerint azért fontos, hogy továbbra is ilyen sokan vesznek részt rajta, mert ez mutatja: a harcművészeti ág szerelmeseinek, művelőinek bázisa nem csökken.

Gausz Tamás (balról) ütés-rúgás támadását kézzel hárítja Máday Norbert, aki közben vissza is támad. A tanítványoknak ilyen bemutatókkal is szemléltették a különböző technikákat Fotó: Pezzetta Umberto

- A térség városaiból, így Nagykanizsáról, Győrből, Szombathelyről, Szentgotthárdról is érkeztek tanulók és már haladók, természetesen a helyiek mellett - mondta el Gausz Tamás, amikor a részletekről kérdeztük. - A különböző készség- és képességfejlesztő gyakorlatok elsajátítása mellett tíz mestertanítvány lépett újabb fokozatra. Máday Norbert nagymester félévente látogat el hozzánk hasonló célból és most is elégedett volt a felkészültséggel. Kiemelte, hogy nagyon jó közösséget talált nálunk, hiszen tanítványainkat nemcsak arra tanítjuk, hogyan védjék meg magukat az utcán, hanem arra is, hogy a mindennapi életben hogyan emelkedjenek túl az esetleges nehézségeken. A következő szemináriumot pedig már szervezzük, s valamikor júniusban várjuk újra hozzánk a nagymestert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!