Sport

2016.04.13. 17:03

Nem jött össze a bravúr - A ZTE NKK itthon is kikapott, így a 7-8. helyért játszhat

Zalaegerszeg – A női kosárlabda NB I A-csoportjában az 5-8. helyért zajló rájátszásban szerdai vereségével a ZTE NKK elveszítette a PEAC-Pécs elleni párharcát, így a folytatásban a 7-8. helyért harcolhat.

Jóna István

ZTE NKK – PEAC Pécs 58-80 (10-22, 11-10, 21-23, 16-25)

Zalaegerszeg 150 néző. Jv: Boros, Surányi, Bognár (Forrai)

ZTE NKK: Nagy 16/3, Gáspár-Szalay 10/6, Szélesy 5/3, Licskai 2, Horváth 10, csere: Orsó 7/3. Böröndy 2, Velkey, Pap, Kovács G. Edző: Gáll Tamás.

PEAC: Eivery 3/3, Raksányi, Zele 17/3, Parks 20, Williams 22/3, csere: Fűrész 10/6, Bozóki, Stankovic 4, Szűcs 4, edző: Roberto Hernandez.

Az első mérkőzésen a lepattanózás volt az egyik sarkalatos pont a zalaiak játékában, így Gáll Tamás a bemelegítés végén a szoros védekezésre és a határozott lepattanózásra hívta fel a lányok figyelmét. A hazaiak kezdtek jobban és a 4. percben Gáspár-Szalay Virág büntetőivel 6-2-re vezettek. A negyed felénél Williams rázta meg magát és pontjaival fordított a Pécs (8-10). A játékrész végét megnyomta a vendégcsapat és állva hagyta a hazaiakat. A második negyed elején Fűrész hármasával tovább nőtt a vendégelőny. A ZTE szorított a védekezésén és Orsó hármasával hat pontra zárkóztak (19-25), de a félidő vége ismét a vendégeké volt.

A nagyszünet után a vendégek Zele és Williams vezérletével tizenöt pontra növelték előnyüket (27-42). Gáll Tamás időkéréssel próbálta megtörni a pécsiek lendületét, de tartotta a vendégcsapat a biztonságos előnyét. Harcosan kezdték az utolsó negyedet a hazaiak, főleg Horváth Zsófia küzdeni tudása volt dicsérendő, de hiába próbáltak zárkózni a hazaiak, szinte mindig volt vendégoldalról is válasz. A párharcot a PEAC 2-0-ra nyerte, a ZTE a folytatásban a 7-8. helyezésért harcolhat.

Gáll Tamás: - Nincs új a nap alatt, ugyanazokat a hibákat követtük el, mint az első találkozón. Ráadásul rosszul is dobtunk.

Roberto Hernández: - A második negyedben volt egy gyenge időszakunk, de összességében mi irányítottuk a találkozó menetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!