Sport

2015.10.30. 16:45

Válogatott meghívás - Wolf Ádám egy bronzérmet szerzett

Zalaegerszeg/Nagykanizsa – Hosszú idő után rendezett nagyszabású versenyt a Zalaegerszegi Vívó Egylet, de megérte a fáradozásokat, hiszen a házigazda klub a kadett és junior tőr válogatón Wolf Ádám révén egy bronzérmet szerzett.

Kerkai Attila

A kétnapos viadal során százötven tőröző állt pástra a Kölcsey-gimnáziumban és fontos állomás volt ez a mezőny számára, hiszen nem sok alkalom nyílik válogatón gyarapítaniuk pontjaik számát. Mi több, idehaza csupán két viadalon, s ezek közül az egyik volt most az egerszegi, plusz az országos bajnokság jelent még kvalifikáló versenyt és pár külföldi viadal.

Az első nap a kadettok léptek pástra, köztük a ZVE reménységei. A zalaiak közül fiúknál hárman, Wolf Ádám, Darabos Vince és Németh Zalán jutott be a legjobb 16 közé, ahonnan viszont már csak Wolf léphetett tovább. A legjobb nyolc között is győzött a zalaiak reménysége, aki a szakágban a ranglistán a második helyen várta a hazai viadalt, aztán következett Wolf Ádám számára az elődöntő, s nem akármilyen izgalmas csata. Az újpesti Mendreyvel csatázott és a végletekig kiélezett csatában, 14-14-nél a fővárosi fiúnak kedvezett a szerencse, így Wolf Ádám nem jutott a döntőbe, harmadik lett.

Wolf Ádám verseny közben az egerszegi viadalon  Fotó: Katona Tibor

A ZVE csapatából Darabos végül a 12., míg Németh a 16. helyen zárt. Wolf Ádám szeretett volna döntőt vívni, azonban így sem lehet elégedetlen, hiszen Mödlingben a hét végén először vívhat a magyar csapat tagjaként a kadett válogatottban. A ranglistán is jól áll és jó esélye van bekerülni az utazó csapatba is a kadett világbajnokságra.

A juniorok másnapi küzdelmeiben a zalai vonalat a legeredményesebben Simon Kristóf képviselte, aki a 16 közé jutott, de nem sikerült a nyolc közé verekednie magát, végül a 12. helyen végzett. A 2015/16-os versenyszezon Gerevich-Kovács-Kárpáti Kard Reménység Körversenyének első állomását rendezték az Újpesti TE otthonában a Nagykanizsai TE 1866 vívóival több korcsoportban. Az újonc fiúk között a kanizsai Horváth Gergő nem talált legyőzőre, ahogy a serdülő lányok között Mádé Réka sem. Mindkét vívó teljesítményét nagyra értékelte Piecs Adrienn edző. Dobogón végzett még az NTE csapatából a gyermek korcsoportban Kobra Virág, aki második lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!