Sport

2015.05.27. 13:32

Országúton a legjobbak a zalai kerékpárosok

Címkék#Nagykanizsa

Nagykanizsa - Az országúti kerékpáros diákolimpia országos döntőjére Dunakiliti-Rajka térségében került sor.

Kerkai Attila

A viadalon Kanizsáról a Rozgonyi-iskola tanulói mellett indult a Batthyány-gimnázium egy kerekese is. A zalai versenyzők az egyesületen kívüliek (B-kategória) mezőnyében álltak rajthoz.

A Jeszenői Csaba által felkészített rozgonyis győztesek eredményeinek külön érdekessége volt, hogy az A-kategóriásokat is megelőzve nyerték meg a diákolimpiát. A versenyen Vastag Marcell, a Batthyány-gimnáziumot képviselte (felkészítő edzője: Jankovics Ferenc), és ő is mindenkit maga mögé utasítva nyerte meg kategóriájában az időfutamot (10 km), a mezőnyversenyt (20 km), valamint az összetettet.

A kanizsai kerekesek. Balról: Kertész Noémi, Kovács Dóra, Varga Nóra, Vastagh Marcell, Varga Laura, Vörös Marcell, Vörös Vanda. Fotó: Kerkai Attila

A diákolimpia kanizsai eredményei. II. korcsoport, lányok. Időfutam (4,8 km): 1. Kovács Dóra, 3. Kertész Noémi. Mezőnyverseny (10 km): 1. Kovács Dóra, Kertész Noémi. Egyéni összetett: 1. Kovács Dóra, 3. Kertész Noémi. III. kcs. lányok. Időfutam: 1. Varga Laura, 3. Varga Nóra. Mezőnyverseny: 2. Varga Nóra, 4. Varga Laura. Egyéni összetett: 1. Varga Laura, 2. Varga Nóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!