Sport

2015.04.14. 16:23

Megyénkből Baranyai József és Kondákor Emília is diákbajnok

Zalaegerszeg/Nagykanizsa - A Győrszentivánon megrendezett ökölvívó Utánpótlás Olimpián két zalai aranyérem is született. Győzött a Zalaegerszegi Box Klub serdülő Európa-bajnoka, Baranyai József, aki az ősztől a győriek akadémiáján edz.

Kerkai Attila

A serdülő és junior ökölvívók Utánpótlás Olimpiája gyakorlatilag megegyezik az országos diákolimpiával, annyi a különbség, hogy ezt nem a Magyar Diáksport Szövetség, hanem a Magyar Ökölvívó Szövetség rendezi. A mostani megméretésen 51 egyesület 310 versenyzője lépett a kötelek közé.

A Zalaegerszegi Boksz Klub schoolboys Európa-bajnoka, Baranyai József elsőéves juniorként szerepelt, és a 75 kg-os súlycsoportban nem talált legyőzőre. Ezzel folytatta tavaly megkezdett sikersorozatát, hiszen az Eb-n szerzett elsősége után serdülő magyar bajnok is lett. A viadal után pedig Németországba utazott a válogatottal, a neve mellett már Győri Gladiator Akadémia-Zalaegerszegi Boksz Klub elnevezéssel.

Az Utánpótlás Olimpia zalaegerszegi bajnoka, Baranyai József edzőjével, Füzesi Józseffel

Edzője, Füzesi József elmondta: nem igazolt át versenyzőjük a győriekhez, pontosabban, eredményeit itt is, ott is elkönyvelik.

- Nem veszítettük el tehetséges versenyzőnket, továbbra is nálunk edz, de a Győri Gladiátor Akadémián is - hallottuk Füzesi Józseftől. - A háttérben az áll, hogy klubunk nem kapott támogatást az önkormányzattól, így pedig nem tudjuk biztosítani tehetségünk megfelelő szintű versenyeztetését. A győriek vállalták, hogy menedzselik őt és segítik a felkészülését. Józsika az ősztől Győrben kezdi meg a középiskolai tanulmányait. De az eredményei közösek , hiszen velem is készül idehaza.

Az egerszegiektől még ketten vettek részt a győrszentiváni viadalon: a serdülők 44,5 kg-os súlycsoportjában Katona Olivér 5., míg az 52 kg-ban Pap Noel 6. helyezett lett. Füzesi József mindkettejüket dicsérte, sőt Pap Noel esetében még jobb helyezés is összejöhetett volna egy kicsivel jobb bíráskodással.

A nagykanizsai Kondákor Evelin, aki szintén aranyérmet nyert Győrszentivánon Fotó: Szekeres Péter, archív

A viadalról a Botos Akadémia Kanizsa Boksz Klub is hazahozott egy aranyat. A junior lányoknál a 48 kg-ban kötelek közé állt Kondákor Emília remek öklözéssel győzött, amivel ő is magyar bajnok lett. A kanizsaiak még két érmet szereztek. A serdülők 48 kg-os súlycsoportjában Mátés Patrik is a győzelemlért küzdhetett, de ezúttal kikapott a fináléban és második lett; ahogy a junior 50 kg-os kategóriában Virth Rajmund is csak a döntőben szenvedett vereséget az Utánpótlás Olimpián.

A viadalnak volt még egy zalai indulója, a 14 éves nagykapornaki Balázs Krisztofer. Ő a juniorok 60 kg-os súlycsoportjában nem került fel a 16-os táblára, ám szintén kimaradó három társával az úgynevezett B-csoportban kötelek közé lépett. A kapornaki Fighttech Boxen klub ifjonca megnyerte ezt a küzdelmet az ősztől pedig a Botos Akadémia növendéke lesz.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!