Sport

2015.04.17. 14:14

Általános és középiskolás mezeifutók országos diákolimpiája - Csapatban és egyéniben is aranyérem

Zalaegerszeg - Immár 18. alkalommal volt házigazdája Gödöllő az általános és középiskolás mezeifutók országos diákolimpiájának, melyen két nagyszerű zalai aranyérem is született.

Kerkai Attila

Az idei országos küzdelmekre is a megyei finálék eredményei alapján lehetett eljutni, és újdonságnak számított, hogy már II. korcsoportosok is indulhattak. Utóbbi a létszámnak is jót tett, ám ettől függetlenül is jellemző volt, hogy kategóriánként és korcsoportonként is kétszáznál többen indultak.

A győztes Landorhelyi iskola leányai felkészítőikkel, Góczán Istvánnal, Csiszár Attilával és Bacsa Istvánnéval. Fotó: Kerkai Attila

Zalai szempontból két nagyszerű eredmény született Gödöllőn. A III. korcsoportos lányoknál csapatban a zalaegerszegi Landorhegyi iskola együttese (Németh Panna, Tóth Adrienn, Molnár Jázmin, Vörös Cintia, Király Robina) nagyon szoros versenyben, mindössze egy helyezési pont előnnyel nyerte meg a diákolimpiát. A legerősebb futam pedig zalai szempontból az V. korcsoportos fiúk 4500 méteres versenye lett.

A keszthelyi Közgazdasági SZKI diákja, Kovács Marcell 14:17,9 perccel diákolimpiai bajnok lett és ebben a futamban az egerszegi Zrínyi-gimnázium tanulója, Ott Benjamin is befért az első tíz közé kilencedikként zárt 14:45,3 perces idővel.

A keszthelyi Kovács Marcell nagyszerű futással lett első. Fotó: Kerkai Attila

A többi zalai induló közül még egy versenyzőnek sikerült az első húsz közé bekerülnie, így a III. korcsoportos fiúknál (2500 m) a kanizsai Rozgonyi iskola fiatalja, Süle Tamás a 16. helyen végzett 8:41,8 perccel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!