Sport

2015.02.03. 13:05

Gáspár Máté: gól és gólpassz Linzben

Különleges zalai vonatkozású sikerről kaptunk hírt. Egy olyan fiatalemberről van szó, aki Egervárról indult, majd a Zalai Titánokon át vezetett az útja a profi jégkorongozók közé.

Kerkai Attila

Gáspár Máté az illető ifjú sportember, aki hétfőn töltötte be 18. életévét, előző nap pedig a nemzetközi EBEL ligában első pontjait szerezte meg. A fiatalember az osztrák Linz együttesében lépett jégre az aktuális fordulóban, és a Bolzano elleni 5-1-es sikernek volt aktív részese. Gólt lőtt és gólpasszt adott, ráadásul a találkozó emberének választották – számolt be róla a jégkorongblog.hu.

Ám nem csak az osztrákok voltak boldogok a siker miatt, örültek neki Zalaegerszegen is, hiszen az egervári születésű Gáspár Máté a Zalai Titánok csapatában ismerkedett meg a jeges sportég alapjaival. Aztán a Black Wings Linz akadémiájára került, ahol immár a felnőtt csapatnál is számításba veszik. Egerszegen pedig különösen fontos az ő példája, hiszen fényesen bizonyítja: a zalai megyeszékhelyről is messze lehet jutni jégkorongban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!