Sport

2014.09.16. 13:25

Apjukat is verték a modellező lányok - Mayer Viktória és Imre Eb-bronznak örülhetett

Zalaegerszeg - A Zalaegerszegi Városi Modellező Klub tagjai közül hosszú ideje nem kapott már helyet versenyző az aktuális világversenyre utazó válogatottban. Most viszont Mayer Imre és lánya, Mayer Viktória is ott volt az Ukrajnában indult körpályás csapatban.

Kerkai Attila

Mayer-lányok bajnoki trófeákkal: balról Hajnalka és Viktória. Fotó: ZVMK

Az idei körpályás autómodell Európa-bajnokságot a polgárháborúval sújtott Ukrajnában rendezték meg, pedig az Eb időpontjában zajlottak harcok az ország dél-keleti részében. A Kijevhez közeli Stryi kisvárosban viszont rendben ment minden a kontinensvetélkedőn, melyen Mayer Imre a 2,5 köbcentis kategóriában a 11. helyen végzett, miközben az ezüstérmet válogatott-beli társa, a gyöngyösi Dobroczi Gábor szerezte meg. A 3,5 köbcentis kategóriában Mayer Viktória a 10. helyen végzett, s a magyarok a csapatversenyben is érdekeltek voltak. A kontinens bajnoka az észt csapat lett a házigazda Ukrajna előtt, de jó hír, hogy a magyra válogatott, benne Mayer Imrével és Mayer Viktóriával, a bronzérmet szerezte meg. Hosszú évek után sikerült ebben a szakágban érmet nyerni.

Az Eb után nem sok pihenője maradt Mayer Viktóriának és Imrének, ugyanis Kaposváron az ob harmadik futama következett számukra is. A 2,5 köbcentis kategóriában családban maradt az első két helyezés sorsa, méghozzá úgy, hogy Mayer Viktória győzött, második a család harmadik modellező tagja, Hajnalka, míg édesapjuk az általuk „vert mezőnyben", a negyedik helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!