Sport

2014.07.31. 15:40

Ötvenhét fiatal utazik Nankingba: Bicsák Flóra, Ferenczi Melinda és Kis Raúl is letette az olimpiai fogadalomtételt

Letette az esküt a nankingi II. nyári ifjúsági olimpiára utazó 57 magyar sportoló csütörtökön, köztük a három zalai induló is.

MTI

Zala megyéből három tehetséges sportoló vívta ki az indulást a nankingi játékokra. Bicsák Flóra, a Zalatrialon triatlonosa, Ferenczi Melinda, a Zalaszám-ZAC atlétája és Kis Raúl, a Zalakerámia-ZTE KK kosarasa.

Halász Bence a magyar csapat zászlajával, balról az első sorban Bicsák Flóra, az egyik zalai induló. Fotó: Kovács Tamás (MTI)

A fogadalom szövegét két úszó, a négy évvel ezelőtti, szingapúri ifjúsági olimpián aranyérmes Kapás Boglárka, valamint Gyurta Dániel, a London ötkarikás bajnoka mondta elő. Az olimpiai bajnokok nemzeti színű zászlóját az egyik nankingi éremesélyes, Halász Bence kalapácsvető vette át Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázótól.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke beszédében úgy fogalmazott: „a magyar sportban van erő, és hiszem, hogy hittel és lelkesedéssel képesek leszünk megoldani az előttünk álló feladatokat, és sikeresek leszünk a világbajnokságokon, olimpiákon".

Hsziao Csien, Kína budapesti nagykövete hangsúlyozta, hogy bár Magyarország kis ország, de a sportban mindenképpen nagyhatalomnak számít.

Az augusztus 16. és 28. között Kínában megrendezendő ifjúsági ötkarikás játékokon 204 ország sportolói vesznek részt. Magyarországot 16 sportágban 26 fiú és 31 lány sportoló képviseli a 15-18 éves fiatalok világeseményén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!