Sport

2014.05.22. 12:10

Jubileum, kalandozó magyar labdarúgók és vb-vetélkedő

Nagykanizsa - Az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület tíz éves működése során a Kárpát-medence területén számtalan kiemelkedő színvonalú rendezvényt szervezett, s folytatja ezen hagyományait.

Kerkai Attila

Az egyesület 2004. május 13-án Nagykanizsán alakult meg, s az elmúlt tíz esztendőben a Közép-Európai Sportakadémia keretében a Kárpát-medencei helyszínek sokaságán rendeztek összejövetelt. Az elmúlt hétvégén a délvidési Tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémia és a dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör társrendezésében rendezték meg a nagysikerű jubileumi konferenciára. A nagykanizsai Kis János „Magyarország a labdarúgó világbajnokságokon" címmel tartott nagysikerű előadást. Ezt követően dr. Dénes Tamás a Nemzeti Sport egykori főszerkesztőjének Nyers Istvánról és a „kalandozó" magyar labdarúgókról tartott bemutatója is lekötötte minden érdeklődő figyelmét.

Kis János tóthfalusi előadása, első sorban a további előadók. Fotó: Kerkai Attila

Az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület május 24-én szombaton, a budapesti MLSZ székházban rendezi XIII. Országos Sporttörténeti vetélkedőjét a labdarúgó világbajnokságok történetéből. A közép-európai döntőt pedig június 14-én, az erdélyi Csíkszeredán rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!