Sport

2014.05.12. 17:40

Érmek Érsekújvárról

Zalaegerszeg - Évadnyitó versenyen vett részt a Zalaegerszegi Városi Modellező Klub két ifjúsági versenyzője, Gyémánt Martin és Borkovits Bálint Szlovákiában, az Érsekújvár közeli Cserge Tanyán.

Kerkai Attila

Az elektromos meghajtású, rádiós hajómodellek MiniECO osztályában az ötfordulós Nemzeti Bajnokság első versenyét is jelentette ez a viadal. Az időjárás nem fogadta kegyeibe a lelkes versenyzői gárdát, ugyanis a hideg, esős és erősen szeles időben a hullámzó vízen mindenki küszködött a hajók irányításával, a bóják kerülgetésével.

A két fiatal egerszegi versenyző viszont ragyogóan szerepelt, hiszen Borkovits Bálint ezüst-, míg Gyémánt Martin bronzérmet szerzett, így fontos bajnoki pontokkal is gazdagodtak. A második futamot már hazai vizeken rendezik, méghozzá a surdi tavon június végén.

A ZVMK felnőtt versenyzője, Szteblák Tamás nem volt olyen szerencsés, mint két fiatalabb klubtársa. Ő a szlovákiai Losoncon próbált újabb nemzetközi viadalon szerepelni, de a viharos szél és a szakadó eső miatt, a repülőmodellező EuroChallenge versenyét nem tudták megrendezni. A következő EC-viadal helyszíne romániai Szalontán lesz és Szteblák Tamás reméli, hogy ott már a körülmények nem szólnak közbe és készül újabb fontos pontokat szerezni.

Borkovits Bálint (balról) és Gyémánt Martin, a két fiatal egerszegi dobogós (Fotó: ZVMK)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!