Sport

2014.01.21. 10:00

Futballtorna egy egész napon át

Óhíd - Huszonnégyórás órás labdarúgó tornát rendeztek a településen, hétvégén, a község történetében ez volt az első ilyen jellegű program.

Sámel József

A szervezőktől, Czikli Norberttől és Bödör Endrétől megtudtuk: a torna célja a sportág népszerűsítése, az egészséges életmódra való nevelés és a fiatalok sportolási lehetőségének biztosítása volt. A nevezés meghívásos formában történt. Elsősorban a szervezők az óhidi fiatalok jelentkezését várták, de a jelentkezők barátait is szívesen fogadták a versengésben.

Huszonnégy órán át pattogott a labda a tornateremben, a csapatokat baráti társaságok alkották  (Fotó: Sámel József)

- Összesen hat csapat jelentkezett a rendezvényre, így a szervezőség úgy döntött, hogy a torna körmérkőzéses lebonyolításban kerül megrendezésre, és összesen négy körben dőlnek el a helyezések - mondták. - Este 6 órakor kezdődött a rendezvény. Folyamatosan zajlottak a mérkőzések, pontos időrendi beosztást dolgoztunk ki a lebonyolításra. Rendkívül izgalmas és színvonalas összecsapások alakultak ki a csapatok között, mindenki próbálta a lehető legtöbbet kihozni magából. A nagy párharcok ellenére a sportszerűség volt a legjellemzőbb az egész rendezvényre, hiszen bírók nélkül lett lebonyolítva a torna, mégis mindenki a lehető legsportszerűbben viselkedett. A mérkőzések szüneteiben igazi jó hangulatban telt az idő, hiszen szinte mindenki ismerte a másikat, kis túlzással egy nagy baráti társaság volt jelen. A tornát egy helyi fiatalokból álló csapat nyerte meg.

A szervezők elmondták: szeretnék, a rendezvényt jövőre is megrendezni, szándékuk a hagyományteremtés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!