Sport

2014.01.31. 13:55

A ZTK csapata a BKV otthonában kezdi meg a tavaszt

Zalaegerszeg - Idegenben kezdi meg a tavaszi idényt a ZTK-FMVas férfi tekecsapata, amely szombaton 10 órától a BKV Előre vendége lesz. Fehér László, az együttes szakvezetője a múlt heti BL-vereség után javuló játékot vár.

Kerkai Attila

Egy hete a ZTK-FMVas, a világ jelenleg legerősebb csapatának tartott német Zerbst vendége volt a Bajnokok Ligája negyeddöntő első találkozóján. A házigazda érvényesítette a papírformát, hiszen győzött, de a zalaiak a 8:0-as vereségnél mindenképpen szorosabb eredményre számítottak. A tavaszi bajnoki rajt előtt tehát muszáj visszatekinteni erre a találkozóra.

– A vereség mindenképpen benne volt a pakliban, de valóban súlyosabb lett, mint azt előzőleg vártuk – válaszolta a felvetésre Fehér László, a ZTK-FMVas szakvezetője. – Azt is hozzá kell tennem ehhez, hogy egy pici szerencsénk sem volt, hiszen a belső pontok tekintetében sokkal szorosabb is lehetett volna a párharc. Négy mérkőzés is 3:1-es szettaránnyal ért véget, de közben ez az arány fordulhatott volna a mi javukra is. Azt gondolom, hogy a koncentráció hiánya is okozta az ilyen arányú vereséget, de lesz egy visszavágó két hét múlva és azon szeretnénk helytállni és győzni idehaza.

Fehér László a tavasz során valószínűleg a pályán is szerephez jut még majd, de egyre többször a fiataloknak is szerepet ad. Fotó: Katona Tibor

Ezzel pedig le is zárhatjuk a „BL-sztorit", hiszen itt a bajnoki rajt és a ZTK-nak idehaza is vannak komoly tervei. Az alapszakaszból még öt mérkőzés van hátra, majd következik az 1-4. helyezett csapatoknak a rájátszás.

– A pillanatnyi állás szerint az lehet az elsődleges és legközelebbi célunk, hogy a Szeged mögött a második helyen végezzünk az alapszakaszban – vázolta tavaszi elképzeléseit Fehér László. – Aztán jöhet a rájátszás, s életben akarjuk tartani esélyünket az arany megszerzésére, bár a realitásokkal mindenképpen szembe kell nézni: jelenleg nem mi vagyunk erre a legesélyesebbek. Májusban egyéni világbajnokság is lesz, szeretnénk, ha két-három ZTK-versenyző is beférne a csapatba. Ami a BKV Előre elleni szombati mérkőzést illeti, természetesen győzni kell, de azt is szeretném, ha ezt egy elfogadható csapatfával és jó egyéni teljesítményekkel érnénk el. A csapat összetételében lesz változás, hiszen újból szerepet kívánok adni a fiataloknak, hogy edződjenek a későbbiekre.

A női Szuper Ligában is elkezdődik a tavaszi sorozat, de a ZTE-ZÁÉV TK nélkül, amely ezen a hét végén „szabadnappal" nyit, s majd a jövő héten csatlakozik be újra a bajnokság vérkeringésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!