Sport

2014.01.12. 19:15

A világbajnok magyar válogatott újra „hódított” Nagykanizsán

Nagykanizsa - Vasárnap este a regnáló világbajnok magyar vízilabda-válogatott Benedek Tibor szövetségi kapitány vezetésével tartott edzést a dél-zalai város uszodájában. Nyilvános tréninget vezényelt az olimpiai bajnok, persze telt ház előtt.

S ha már pásztáztuk a medence körüli széksorokat, kezdjük onnan, hogy ezúttal nosztalgiázásnak nem volt helye! Érthetőbben, tíz esztendeje annak, hogy a magyar nemzeti együttes a városban lépett fel, hogy egy bemutató mérkőzés keretében meccseljenek Kiss Gergőék a kanizsai együttessel. Nem kevés néző előtt, ugyanakkor leírhatjuk: a mostani még az akkori érdeklődést is felülmúlta. A fél-ezreshez közelített a nézőszám, ami azért nem mindennapi tény Nagykanizsán – főleg egy edzés apropóján.

Mert mégiscsak egy világbajnok együttesről van szó, és ebbe belejátszott az is, hogy a csapat egyik tagja a nagykanizsai származású Bedő Krisztián is. Gyakorlatilag éppen ő zárta a válogatott tagjainak sorát, amikor a csapat az edzés kezdete előtt fél órával megérkezett a vizes objektumba. Természetesen ahogy már említettük, Benedek Tibor vezérletével és a csapattagok között például a világ legjobb pólósának néhány napja megválasztott Varga Dénessel.

Mint látszik, megtelt a városi uszoda lelátója a magyar válogatott nyílt edzésére, ami nagy élményt jelentett mindenkinek. Fotó: Szakony Attila

Néhány perc múltán a játékosok már az előzetes instrukciókat hallgathatták a víztükör feletti galérián, melynek keretében minden bizonnyal néhány szó érintőlegesen már esett Horvátországról is. Persze, nem turisztikai témakörben, sokkal inkább avégett, hogy a magyarok kedden a Sibenikben dél-nyugati szomszédunk ellen mérkőznek a Világliga sorozatának keretében.

Bizonyára sokan gondolkodtak úgy, hogy a látvány megfizethetetlen, ezért is jöttek ki ennyien az uszodába látni a világbajnok válogatott tagjait, s nem vitás: sokaknak jelentett nagy élményt a nemzeti csapatunk nagykanizsai fellépése...

– A karácsonyi időszak után vagyunk, de az a lényeg, hogy mindvégig edzésben is maradtunk, tehát nem álltak le a srácok a munkával. Horvátországban nem lesz egyszerű dolgunk, s abból sem szabad kiindulnunk, hogy a görögök sem állnak rosszul a csoportban – fogalmazott Benedek Tibor szövetségi kapitány a bő egyórás tréninget lezárva az érdeklődő sajtómunkásoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!