Sport

2013.12.10. 18:50

Gara már bajnok

Hévíz - A zalai fürdővárosban zajló 2013. évi egyéni női sakkbajnokság utolsó fordulóját ugyan szerdán rendezik, de kedden már bajnokot avattak: Gara Anita (Pénzügyőr) behozhatatlan előnyre tett szert.

Kerkai Attila

Havanecz Bianka (Aquaprofit) kikapott Gara Anitától Fotó: Tóth András

Gara Anita a keddi, 8. fordulóban a dobogóra még esélyes Havanecz Biankával, az Aquaprofit-NTSK játékosával mérkőzött, aki viszont nem tudta megakadályozni, az élen álló Garát abban, hogy újabb pontot szerezzen. Ezzel pedig eldőlt a bajnoki cím sorsa is, hiszen az utolsó fordulóban már senki sem érheti utol a Pénzügyőr SE sakkozóját.

A 8. forduló eredményei: Varga Melinda- Juhász Barbara döntetlen, Göcző Melinda- Rudolf Anna döntetlen, Varga Klára- Dudás Eszter 1:0, Papp Petra- Erdős Boglárka 1:0, Gara Anita- Havanecz Bianka 1:0.

A verseny állása: 1. Gara 7 pont, 2. Papp 5,5, 3. Varga K. 5, Rudolf 4,5, 5. Havanecz 4, 6. Göcző 3,5, 7. Varga M. 3, 8. Erdős, Dudás, Juhász 2,5-2,5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!