Sport

2013.10.11. 16:30

Baranyai és Virth érme a serdülő ob-n

Nagykanizsa, Zalaegerszeg - A serdülő ökölvívók magyar bajnokságán két zalai fiatal, a kanizsai Virth Rajmund és az egerszegi Baranyai József nyakába is érmet akasztottak.

Zalai Hírlap

A Kanizsa Box Klub két bokszolója, Virth Rajmund a 38,5, míg Kovács László az 50 kg-osok mezőnyében indulhatott az 54 egyesület 156 öklözőjét tömörítő viadalon. Virth a tizenegy indulót felvonultató mezőnyében három győztes párharc után a döntőben pontozással maradt alul, így ezüstérmes lett. Kovácsnak már nem ment ilyen jól, igaz, ő néhány hónapja kezdett csupán, s egy nyert összecsapás után a tizenhatos létszámú súlycsoport ötödik helyére volt jó szereplése.

A Zalaegerszegi Box Klub is részt vett a serdülő ob-n. A Füzesi József által vezetett klubból a Dózsa György Általános Iskola tanulója, Baranyai József a 62 kg-os kategóriában versenyzett. Az első selejtező mérkőzésén a székesfehérvári ellenfelét már az első menetben ko-val megverte. A döntőbe jutásért a salgótarjáni ellenfelével szemben 3:2-es pontozással, szoros mérkőzésen veszített, azonban Baranyai József élete első magyar bajnokságán így is a harmadik helyen végzett. Érthető, hogy Füzesi József edző nagyon elégedett volt tanítványával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!