Sport

2013.09.06. 15:40

Rajt idegenben - Két egerszegi tekecsapat az NB I-ben

Zalaegerszeg - A hétvégén a női Szuper Liga mellett a férfi NB I-ben is megkezdődik a bajnokság a tekézőknél. Az egerszegi csapatok száma tovább nőtt, a ZTK FMVas II. együttese mellett a LAUF-B TK együttese is indul.

Kerkai Attila

- Egy visszalépés következtében üresedett meg egy hely az NB I Nyugati csoportjában. Mi a második helyen végeztünk az NB II-ben, felkértek bennünket az indulásra, és éltünk a lehetőséggel- mondta Borsos József, a LAUF-B elnöke. - Nyolc felnőtt és két ifjúsági játékossal vágunk neki az idénynek. Két új játékost igazoltunk, Sály Frigyest és Ollár Lászlót. Lelkes csapatunk 2000 óta játszik együtt, nagy kihívásnak tekintjük az NB I-et. Szeretnénk helytállni első évben, a bent maradást tervezzük.

Takács Tamás (LAUF-B) és társai immár az NB I-ben (Fotó: Katona Tibor)

A másik egerszegi együttes a ZTK FMVas II. már törzsgárdának számít az NB I-ben. A csapat szakmai munkáját Baján János irányítja, aki társadalmi munkában segíti a LAUF -B felkészülését is. A ZTK II. erős középcsapatnak számít az NB I-ben és idén is a hasonló eredményekkel lennének elégedettek. Az egyre fiatalodó együttesnél a tehetséges tekézők bőven kapnak játéklehetőséget. Az elmúlt idényben is bizonyítottak a fiatalok, mellettük a csapat rendelkezik rutinos tekézőkkel is. A csapat felkészülése jól sikerült, bizakodva várják a hétvégi rajtot.

Mindkét együttes vasárnap kezdi meg az idényt, a LAUF hazai környezetben 13 órától fogadja a Pét együttesét, a ZTK II. az újonc Szentgotthárd vendége lesz 10 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!