Sport

2013.07.19. 16:48

Matyasovszky Dalma újabb aranyérme!

Utrecht, Zalaegerszeg - A hollandiai városban zajló Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) zárónapján főszerepet kaptak a zalai sportolók. Az úszó Matyasovszky Dalma aranyérmet nyert, az atléta Ferenczi Melinda pedig csak hajszállal maradt le a bajnoki címről!

Kerkai Attila

Kétszáz a medencében és a rekortánon... Ennyi méter megtétele várt Matyasovszky Dalmára (EuropTec-Zalavíz ZÚK) és Ferenczi Melindára (Zalaszám-ZAC) a pénteki döntőben, s mindketten aranyesélyesként várták a finálét. Az egerszegiek úszója szerdán már szerzett egy elsőséget 100 méter háton, pénteken aztán a 200 m hát fináléjában Matyasovszky Dalma kiváló idővel, 2:13,71 perccel, egyéni rekorddal a hosszabb számban is európai ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerzett.

Matyasovszky Dalma gyarapította éremgyűjteményét

Az atlétikai pályán pedig Ferenczi Melindára várt hasonlóan komoly feladat. A ZAC kiválósága a legjobb idővel jutott be a 200 méteres síkfutás fináléjába és ennek megfelelően a végsőkig harcban állt az aranyéremért. Ferenczi Melinda 24,11 mp-es időeredménnyel végül ezüstérmes lett, s csupán egy századdal kapott ki a győztestől. Ettől függetlenül ez az eredmény számára is egyéni rekord és bizonyíték arra is: jó úton járnak felkészítőivel, s Matyasovszky Dalmához hasonlóan ő is több, mint már egy reményteljes fiatal.

Ferenczi Melinda egy századra volt az aranyéremtől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!