Sport

2013.07.18. 14:45

EYOF: Matyasovszky Dalma és Frenczi Melinda éremesélye

Utrecht, Zalaegerszeg - Remek hírek érkeznek Utrechtből, az Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról (EYOF), ahol zalai szempontból is van miért büszkének lenni. Az úszó Matyasovszky Dalma már szerzett egy aranyat, s ma is döntős, ahogy az atléta Ferenczi Melinda is.

Kerkai Attila

Szerdán Matyasovszky Dalma, az EuropTec-Zalavíz ZÚK úszója a 100 méteres hátúszásban 1:02,60-as időeredménnyel győzött és pénteken is éremért száll vízbe a 200 m hát fináléjában. Szerencsére a helyszínen tartózkodik Horváth Csaba, a ZÚK edzője, aki csütörtökön első kézből osztotta meg velünk egyrészt a kinti hangulatot, másrészt tanítványa eredményének hátterét is.

– Nagyszerű időt úszott Dalma, ráadásul szoros versenyt nyert meg, hiszen a dobogósok 1:03-on belül úsztak – szólt a részletekről az Utrechtben tartózkodó szakember. – A 15-17 éves korosztály számára ez a viadal egyben Európa-bajnokság is, ahol 49 nemzet fiataljai vesznek részt. Dalma óriásit fejlődött ezen a nyáron, s csak ebben a döntőben hat tizedet faragott addigi legjobbján. Csak viszonyításképpen: a két évvel idősebbek, azaz az ifjúsági Eb-n is dobogós lett volna ezzel az idővel, amely jelenleg a felnőtt magyar ranglistán is a második helyet éri Hosszú Katinka eredménye mögött... Dalma nagyon boldog, életében először játszották neki a magyar himnuszt az eredményhirdetésnél, ami maradandó élmény számára.

Matyasovszky Dalma (jobbról) a dobogón várja, hogy megkapja az aranyérmét. Fotó: EYOF

Pénteken Matyasovszky Dalma a 200 méteres hátúszás fináléjában is döntős és éremesélyes. Horváth Csaba hangján érezni lehetett a visszafogottságot és csak annyit jósolt: megpróbálják megcélozni a dobogót...

Egy másik ifjú zalai hölgy, a Zalaszám-ZAC atlétája, Ferenczi Melinda is nagyon készül a péntekre. A 200 méteres síkfutásban 24,46 másodperces eredménnyel az első helyen kvalifikálta magát a pénteki fináléba, úgyhogy az ő számára is egy reményteljes nap következik pénteken.

Ferenczi Melinda a legjobb idővel a döntőben. Fotó: Katona Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!