Sport

2013.06.23. 18:40

Napred FC: jeles történelem, hiányzó Partizan

Bár a nyári holtidény javában tombol a megyei labdarúgás berkein belül is, Tótszentmártonon szombat délután ismét az FC Napredé volt a főszerep, hiszen az egyesület fennállásának 75. évfordulóját ünnepelték az egyesületnél.

Kerkai Attila

Ráadásul az 1938-as alapítás mellett egy másik évforduló is "képbe került", mivel - ahogy azt Gyuricz József, a délután egyik krónikásaként elmondta - éppen harminc évvel ezelőtt jutott fel bajnokként a tótszentmártoni csapat a megyei második vonalból az elsőbe, ahol azóta is szerepel megszakítás nélkül. A három évtizedes, megszakítás nélküli folyamat a jelenlegi mezőnyben egyedülálló, egyben méltó is a (2006-ban bajnok) klub hagyományaihoz.

Nos, szombaton készült a finom étek a klubház mellett, sereglettek a jelenlegi és egykori Napred-játékosok a szentmártoni sportpályára és hosszasan tartott a nosztalgiázás is az asztalok mellett, meg idővel a játéktéren természetesen.

A zöld gyepen, zöld-fehérben az egykori tótszentmártoni játékosok is pályára léptek és jutott idő az est során a nosztalgiázásra (Fotó: Szakony Attila)

- Úgy gondoltuk, a magunk köreiben ünneplünk, hiszen lehet mire visszatekinteni, akár az egyesület múltjára, akár jelenére gondolunk - hangzottak dr. Takács Zoltánnak, az FC Napred elnökének szavai. - Az egyesület titkaként talán az itteniek büszkeségét tudnám kiemelni, melyet a mindenkori ellenfelek is tiszteltek és becsültek a szentmártoniakban.

Vlasics Lajos, a szervezők részéről mint a klub egykori kiválósága, valamint a szentmártoni labdarúgás történetének remek ismerője vidám történetekkel is színesítette visszatekintőjét, melynek keretében bizony nem csupán a "krabótozásról", és egyéb csúfolkodásokról esett szó viccesen, de arról is, hogy egy jó Naprednek egy jó tótszerdahelyi Partizan hiányzik nagyon ellenfélként.

S hogy ne csupán a gondolatoknak jusson főszerep, a futballpályán az utánpótlás együtteseknek kiosztották a megyei bajnokságban elért helyezésekért az elismeréseket, majd jöhettek, pontosabban a játéktérre kocoghattak nem csupán a mai, de múltbéli játékosok is, hiszen a korábbi évtizedek "Napred-válogatottjai" mérkőztek egymással - zöld-fehérben a zöld gyepen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!