Sport

2013.04.18. 16:37

Molnár Martina 12. a vb-n, de tud ennél többet is

Zalaegerszeg - Hazaérkezett az Üzbegisztánban, Taskentben rendezett ifjúsági súlyemelő világbajnokságról Molnár Martina, a ZTE SK versenyzője, aki a nagyon erős mezőnyben végül súlycsoportjában a 12. helyen végzett.

Kerkai Attila

Az idei ifjúsági súlyemelő világbajnokságra csupán két magyar versenyzőt utaztatott ki a Magyar Súlyemelő Szövetség. Egy fiú és egy leány emelő képviselte hazánk színeit, ami jelzi, hogy azokat kívánták szerepeltetni, akiktől jó helyezés várható el. Az első tíz közé várták például Molnár Martinát is, aki a tavalyi ifi vb-n hetedikként zárt és jó esélye volt most is hasonló eredményt elérni. Mindez valóban kevésen múlt, ugyanis a mezőny rendkívül sűrű volt, és még a testsúly is számított aztán a végelszámolásnál. A ZTE SK versenyzője, 187 kg-ot ért el az összetettben (szakításban 82 kg, lökésben 105 kg), amivel a 12. helyet szerezte meg.

- Három jó és három sikertelen gyakorlattal zárta szereplését Martina, ami közrejátszott abban, hogy nem sikerült legjobb eredményét megismételnie. Összességében viszont nem rossz eredmény ez sem, de a mezőny nagyon erős volt. Ha megvan a múltkori 192 kg-os egyéni rekord, akkor a nyolcadik helyezés is - értékelt Lőrincz István a ZTE SK edzője.

Molnár Martina már a következő versenyekre gondol. Fotó: Pezzetta Umberto

S miként értékeli saját teljesítményét a sokszoros korosztályos csúcstartó. Őt is megkérdeztük.

- Nem vagyok elégedett, hiszen a legjobb egyéni eredményemet minimum szerettem volna újra teljesíteni - mondta Molnár Martina. - Néhány héttel a vb előtt emeltem ezt, sajnos a taskenti versenyen nem jött össze. Bosszús vagyok, de egyben elszánt is. Dolgozni kell még keményebben, bár hozzáteszem, ez a vb kvalifikált is a jövő évi ifjúásgi olimpiára, így aztán népes és nagyon erős mezőny gyűlt össze. Sokkal keményebb volt, mint a tavalyi vb. Mindenesetre készülök, jönnek a hazai és a nemzetközi viadalok és a szeptemberi ifjúsági Eb is már a célkeresztben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!