Sport

2013.04.19. 18:19

A ZTE FC a negyedik győzelmére hajt a BKV ellen

Zalaegerszeg - Nem csinálnak titkot belőle a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapatánál, hogy szombaton (16.00) újabb győzelemre készülnek hazai környezetben a BKV Előre ellen. Zsinórban ez lenne a negyedik kék-fehér siker.

Kerkai Attila

Sokszor elhangzott már, hogy a Nyugati-csoportban óriási harc zajlik az első öt helyezésért, amit az unalomig lehet ismételgetni, viszont most valóban ez jelenti a legnagyobb kihívást például a ZTE FC együttesének is. Szombaton következik a BKV Előre, amely a múlt heti fordulóban legyőzte a Szigetszentmiklóst. Simon Antallal a ZTE FC három mérkőzésből hármat megnyert, és készülnek a negyedik pontbegyűjtésre is ám erről úgy vélekedik a kék-fehérek szakvezetője, hogy nem fog jönni csak úgy magától.

- Jogos elvárás velünk szemben a győzelem, de ez a BKV már nem ugyanaz, mint volt az ősszel - állapította meg Simon Antal. - Tizenkét új játékos érkezett a fővárosiakhoz, nem véletlen, hogy a Szigetszentmiklóst is legyőzték. Masszív, magas játékosokból álló együttes, melyet nehéz feltörni, s azt gondolom, hogy még nem adták fel a reményt, hogy talán odaérjenek valamely osztályozós helyre. A tabellán elfoglalt helyezések nem tükrözik most hűen a valós erőviszonyokat, de ezen a találkozón egyértelműen mi vagyunk az esélyesek, amit érvényre akarunk juttatni.

Az egerszegi légiós, Seye (balról) veszélyezteti fejjel az ajkai kaput. A támadó is a sérültek között van. Fotó: Katona Tibor

Világos beszéd, az viszont már kevésbé egyértelmű, hogy kikre számíthat a szakvezetés a mérkőzésen. Nánási begyűjtötte ötödik sárga lapját, Pavicevic viszont letöltötte büntetését és Kovács Gergő számára is véget ért a március 10. óta tartó száműzetés.

- Sajnos akadnak sérültek a keretben: Seye, Grbic, Nagy Zoli; és még Pavicevicet is idesorolom, mint sérüléssel bajlódót, Jahic pedig betegeskedett a héten - folytatta ezzel Simon Antal. - Vagyis akadnak kérdőjelek, de nagyon sűrű a mezőny, és most nekünk csak azzal szabad foglalkozni, hogy a három pontot megszerezzük.

A ZTE FC várható kezdőcsapata: Jahic Kocsárdi, Budovinszky, Bogunovic, Hajdú Simonfalvi, Sluka Babati, Szegleti, Frizoni Pavicevic.

Nyugati-csoport, 23. forduló. A további párosítás. Szombat: Tatabánya-Haladás II., Győr II.-Csákvár, Ajka-SVSE, Szigetszentmiklós-Puskás FC, Gyirmót-Baja. Vasárnap: Paks II.-Kozármisleny, Veszprém-Kaposvár II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!