Sport

2012.08.17. 08:35

Hodola a Vk-futamon

Gyula - Az egerszegi motoros, Hodola Richárd második helyen végzett a tereprali országos bajnokság idei 4. futamán, a II. Gyulai Várfürdő Kupán, s összetettben is ugyanezt a helyet birtokolja.

Varga Andor

Hodola Richárd nyár eleji kéztöréséből már teljesen felépülve vágott neki a háromnapos, 600 kilométer össztávú viadalnak, és nagyon szoros versenyben, mindössze 48 másodperces hátránnyal lett második.

– A pénteki nyitónapon rövid előfutamokat rendeztek, melyek után a 4. helyen álltam, miután elég sok időt vesztettem azzal, hogy megálltam segíteni egy balesetet szenvedett társamnak – mesélte Hodola Richárd. – A szombati öt gyorsasági során aztán sikerült felkapaszkodnom a 2. helyre, vasárnap pedig, köszönhetően az éllovas defektjének is, átvettem a vezetést. Egészen az utolsó szelektívig tartottam is ezt a pozíciót, de a záró szakaszon sajnos én is hibáztam. A kezemben volt a győzelem, de összességében igazságos eredmény született.

A zalai sportember, ha akarna sem tudna sokáig keseregni a történteken, augusztus 23-án ugyanis itt a következő feladat: Győrben Világkupa-futamot rendeznek Hungarian Baja néven, mely egyébként számít a hazai, és az Európa-bajnokság szempontjából is. (Utóbbi sorozatot a motorosoknál Richárd vezeti.) A nevezési listák alapján elmondható, hogy a motoros/quados mezőnyben minden eddiginél nehezebb lesz megszerezni a győzelmet, hiszen portugál, spanyol, olasz, francia, dél-amerikai és holland versenyzők is rajthoz állnak. A 20 tagú németalföldi kontingenst a 2007-ben quados Európa-bajnok és Hungarian Baja-győztes Alex Brusselers vezeti, és vendégként lesz a csapatban egy indonéz versenyző is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!