Sport

2012.01.02. 08:59

Sikerember: Török Eszter a parkett után a szőnyegen jeleskedik

Két év kemény munka után korosztályos magyar bajnoknak és Európa-bajnoki bronzérmesnek vallhatja magát a kehidakustányi 15 éves Török Eszter. A szakma szerint szép jövő előtt áll.

Bóbics László

- Az iskolában szervezett karateoktatás keretében ismerkedtem meg ezzel a csodálatos sportággal - kezdte a kehidakustányi Török Eszter. - Nyolc évig táncoltam a Kehidámákban és ezt követően váltottam. Jó döntés volt.

- Mi volt az első emlékezetes sikered?

- A helyi iskolai tréningek mellett Komáromy József irányításával Zalaszentgrótra is elkezdtem edzésre járni. Tavalyelőtt tavasszal itt rendeztek egy rangos versenyt és ezen egyből három aranyérmet nyertem. Ez nagy lendületet adott a folytatáshoz.


- Keszthelyre, a Vajda-gimnáziumba jársz iskolába, Kehidakustányban élsz és Zalaszentgróton tréningezel.

- Nagyon nehéz a program egyeztetése, de a szüleim rengeteget segítenek. Ha nincs buszjárat, értem jönnek.

- Melyik eredményedre vagy eddig a legbüszkébb?

- Kettő is van. Tavalyelőtt magyar bajnok lettem. Egyszerűen hihetetlen. Az elmúlt esztendőben a Győrben rendezett kontinensviadalon a dobogó 3. fokára állhattam fel.

- Sokat tréningezel?

- Ha foglalkozáson vagyok, akkor megpróbálok maximumot nyújtani. Az más kérdés, hogy ennél többet kellene edzenem. Az iskola alatt heti két, jó esetben három gyakorláson tudok ott lenni. Szeretnék az elért eredményeimhez méltóan szerepelni, de ehhez többet kellene dolgozni. Egyelőre nincs gond, de nagyon nem szeretném, ha elhúzna mellettem a mezőny. Most már nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi versenyeken is illene jól vennem az akadályokat. A gimnáziumban is helyt kell állni, ezért arról ne is kérdezzen, mit teszek szabadidőmben. Csak két dolog lebeg a szemem előtt, a tanulás és a karate.

- Hosszú távon milyen terveid vannak?

- A jelenlegi kettősséget szeretném megtartani. Zalaszentgróton a klubban látok nagyon jó példákat. Diplomások és diákok nagyon jól meg vannak egymás mellett. Arra is van precedens, hogy az Angliában dolgozó orvos ha hazajön, minden edzésen ott izzad köztünk. Ez azt igazolja, hogy nekem sem szabad feladnom egyik vonalat sem. A tanulás és a sport nemcsak összeegyeztethetőek, sokszor segítik is egymást.


SZORGALMAS ÉS NAGY KÜZDŐ
Komáromy József edző így emlékszik a kezdetekre: „Osztálytársa jött érdeklődni a sportág iránt, de már a következő edzésre hozta magával Esztit is. Rohamléptekben fejlődik, óriási küzdő. Örömmel jár a hét végi versenyekre és a felkészítő plusz foglalkozásokra is. Remek versenyzői alkat, mindent alárendel céljai megvalósításáért. Jellemző, hogy a 2010-es országos bajnokságra lázasan érkezett, de küzdelemben nem talált legyőzőre. Ha így folytatja, sok örömet szerezhet még a klubunknak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!