Sport

2011.06.29. 17:35

Junior ökölvívó Eb: péntektől már az elődöntők

Egyre szűkül a mezőny a Balaton fővárosában, Keszthelyen zajló junior ökölvívó Európa-bajnokságon. Szerdán és csütörtökön még a selejtező mérkőzésekre került sor, aztán élesedik a helyzet.

Bóbics László

Péntek estétől ugyanis már csak 26-an maradnak állva, vagyis a 13 súlycsoport két-két versenyzője lehet majd boldog, akik szombaton 14 órától a kontinensbajnoki aranyért mérkőzhetnek.

– Minden a forgatókönyv szerint zajlik – mondta Aradvári László, a keszthelyi polgármesteri kabinet munkatársa. – Pénteken 11 órától – remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz hozzánk – polgármesteri fogadáson vesznek részt a VIP vendégek. Aztán délután már rendkívül fontos meccsek lesznek. Nem mintha eddig nem lettek volna azok, szombaton pedig már csak a legjobbakat láthatjuk majd.

De vajon hány magyar lehet ott az elődöntőben? Erről kérdeztük Farkas Józsefet, a magyar junior válogatott vezetőedzőjét.


– Maximum öt fiatalunk juthat el a pénteki elődöntőig, de az eddig ringbe szállók és búcsúzók is kitettek magukért – vélekedett a szakember. – Jó iramúak a meccsek, és egyre nagyobb küzdelmet láthatnak az érdeklődők. Az eddig állva maradtak érthetően optimisták, mi is így vagyunk. Remélhetőleg az öt esélyből minél többel tudunk majd élni. Egy biztos, hogy valamennyien nagy harcot fognak vívni, mert annyira már ismerem őket, hogy az utolsó leheletükig megtesznek mindent a sikerért. Úgy tudom, minden a forgatókönyv szerint zajlik. Elégedettek vagyunk, ennek már előbb is hangot adtam, de egyre inkább az a meggyőződésem, hogy jó választás volt, amikor Keszthely kapta a junior Európa-bajnoki döntő megrendezésének jogát. A szervezők nagyszerűen teszik a dolgukat, így zökkenőmentesen pörögnek az események. Azt nem mondom, hogy sok időm volt körülnézni, hogy milyen erősek ellenlábasaink, de azért most már egyre több mérkőzést látok, s nem kell minden pillanatban a csapatom tagjaira koncentrálni. Sok jól felkészült bokszoló van, a törökök egyre jobbak, az egykori szovjet tagállamokról pedig nem kell különösebbet mondanom: mindig jók voltak, ahogy most is.

Az Eb csütörtökön 14 órától a selejtezőkkel folytatódik, pénteken ugyanebben az időpontban az elődöntők kezdődnek. Szombaton 14 órától a Helikon Szálló melletti csarnokban helyet foglalók pedig már a bajnoki aranyért küzdők meccseit láthatják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!