Sport

2010.12.01. 16:26

A ZTC a legeredményesebb évét produkálta

A zalai tájfutósport eredményei az idén is bizonyították, hogy a sportágon belül megyénk klubjai a hazai mezőnyben komoly tényezőnek számítanak. Az országos csapatbajnokságon a ZTC érme és öt pontszerző helyezése mindezt erősítette.

Kerkai Attila

A tavalyi évi világbajnokság egyik terepén, Bánkút térségében, mintegy 800 méter magas hegyvidéki terepen rendezték meg az idei hagyományos csapatbajnokságot. Zala megyéből a Zalaegerszegi TC kilenc és a Göcsej KTFE egy csapattal képviseltette magát.

A női elit kategóriában a ZTC-t ezúttal Novai Éva és Uhlir Tímea mellett a jó formában versenyző Elmont Bernadett képviselte és jó futással a 6. helyen értek célba. Novai Éva ezzel átmenetileg búcsúzott is a versenyzéstől, hiszen a többszörös bajnoknő anyai örömök előtt áll. Mindössze 2 másodperccel a ZTC mögött a Göcsej KTFE (Császár Éva, Kövér Csilla, Szivák Ildikó), szintén jól teljesítő együttese a 7. helyen zárt.


A fiatalok között legjobban a nagy mezőnyű F14-ben ismét kiemelkedően teljesített a ZTC tehetséges csapata. A Fekete Ágoston, Erdős Márton és Porgányi Márk összeállítású együttes ezúttal a 4. helyet szerezte meg. Az újonc leányoknál a a ZTC (Porgányi Anna, Balogh Zsófi, Simon Alexandra) triója a négy bajnoki pontot érő 5. helyen zárt. A ZTC ifjúsági leány csapata (Szerdahelyi Dóra, Fábián Eszter, Gömbös Szilvia) is jól futott, az egyre erősebb mezőnyben most a 7. helyen zártak.

A zalaiak szenior csapatai közül a 185 éves kategóriában (a csapattagok összéletkorának legalább ennyinek kell lennie) Bányai Attila, Horváth Zoltán és Vajda László összetételű trió a 6. helyen végeztek.

A bajnokság egyetlen zalai érmét a ZTC férfi 105-ös csapata szerezte. A korábbi stabil csapatból Varga Bálint a verseny napjának reggelén betegség miatt visszalépett, így beugróként Uhlir Péter vállalta az indulást. Ez a váltás sem gyengítette a csapatot, melyben Mitró Zoltán és Fehér Ferenc is nagyszerűen futott és az idei újabb bajnoki érmüket szerezték meg. Ezúttal a csapat a 2. helyen végzett. Ez az ezüstérem a Zalaegerszegi TC idei 15. bajnoki érmét jelentette, mely az eddigi legeredményesebb bajnoki évet is takarja.

A csapatbajnokság másnapján azonos helyszínnel rendezték meg az egyesületi váltó bajnokságot. Itt már csak a ZTC indított csapatokat, s ezek közül nők szerepeltek a legjobban. A Porgányi Anna, Simon Alexandra, Fábián Eszter, Gömbös Szilvia és Uhlir Tímea alkotta váltó a 8. helyen végzett. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!