Sport

2009.08.05. 02:29

Edzés nélkül nem megy...

Nagykanizsa - Az OB I B-s férfi vízilabda-bajnokság felsőházi rájátszásába a második helyen bejutó BWT Kanizsa a folytatásban nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, s nyeretlenül a 8. helyen fejezte be a küzdelmeket.

Benedek Bálint

A tavalyi negyedik hely után a csapat körül már sokan azt rebesgették, hogy az új, 2008-2009-es szezonban akár a dobogó csúcsáért is folyhat a küzdelem. Sőt, ekkor úgy tűnt, további komoly erősítésekkel a csapat is végre teljesen megszilárdult. Az alapszakaszban a dél-zalaiak még remekeltek, hisz egymás után szállították a diadalokat, s ekkor senki sem sejthette, hogy a gárda szinte rutinból oldotta meg ezeket a feladatokat. A kanizsai egység az ASI Vasas mögött hétpontos lemaradással, de hét diadallal és öt vereséggel a második helyen jutott be a legjobb nyolc közé.

- Sokáig úgy tűnt, az első helyről léphetünk a rájátszás felsőházába , ám az ezüstös pozíció is biztató volt a későbbiekre nézve - kezdte az értékelést Kaszper László, a BWT Kanizsa csapatvezetője. - A gárdán ekkor még látszott, hogy komoly szándékai vannak, a játékosok eltökéltnek és sikerorientáltnak tűntek.

Szabó Gábor játékos-edző viszont azt mondja: már ekkor tudta, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolguk, ha majd a dobogóért szeretnének harcolni. Ugyanis ott többek között olyan ellenfelek vártak rájuk, mint az élvonalat is megjárt Neptun, vagy éppen a bajnokság megnyerésére pályázó budapesti YBL WPC.

A siker egyik alapjával, az edzésekkel pedig végig gondok voltak a szezon során, mert a kanizsai és a budapesti játékosok mindig csak az adott forduló előtt egy nappal találkoztak...

- Ennek meg is lett az eredménye, nincs mit szépíteni, elvéreztünk a nyolc között - folytatta Kaszper László. - Tetézte a bajt a pechszériánk, hisz vállsérülése miatt több fontos mérkőzést hagyott ki első számú kapusunk, Kiss Csaba. Meggyőződésem, ha végig ott lehetett volna a pályán, a pontvadászat kiegyensúlyozottságát elnézve, akár a harmadik helyen is végezhettünk volna. A meccseken rendre csak néhány gól döntött a győzelem sorsáról.

Kaszper László elmondta még: ő maga is nehezen viselte a sorozatos sikertelenséget. Főleg mert szerinte az OB I B legjobb játékosai voltak Kanizsán egy alakulatban, ám rájuk is igaz, hogy edzésmunka nélkül egyik csapatsportban sem lehet sikereket elérni.

A tréningek hiánya miatt a meccseken olykor káosz uralkodott a medencében, emiatt a centermunkába is sok hiba csúszott. A BWT-nél pontosan tudják, reformokra van szükség, sőt az is bebizonyosodott, hogy a csapat játékos-edzővel nem működik túl hatékonyan. Nagy változások várhatók az új szezonban, s azt már most eldöntötték: a kanizsai alapemberek (a kapus Kiss Csaba, illetve a mezőnyjátékos Karácsony Tibor és Szili Attila mellett legfeljebb hat légiós játszhat a gárdában. És a csapatvezető szerint: olyan edző kell a csapat élére, aki a partról szervezi a játékot, és hatékonyan irányítja a pólósokat.Olyan edzőt szeretnének szerződtetni, aki majd a partról irányítja a csapatot

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!