Sport

2009.04.10. 02:27

Makrai és Varga magyar bajnok

Zalaegerszeg (ka) - A Salgótarján térségében megrendezett hosszútávú tájfutó bajnokságon a női Elit kategóriában Makrai Éva, míg a férfiaknál Varga Bálint nyerte utcahosszal idei első bajnoki címét.

Kerkai Attila

A sportág legextrémebb versenyszámát, a hosszútávú bajnokságot csak az arra leginkább felkészültek vállalják be. Így tették ezt közel 500-an, köztük sok külföldi is, hiszen a hazai bajnokságokat nyílt versenyként hirdetik meg. A Salgótarjánhoz közeli Medves-fennsíkon kitűzött pályák komoly kihívást jelentettek fizikailag és útvonalválasztás szempontjából egyaránt. A nők Elit kategóriájában Makrai Éva (ZTC) ismét bizonyította, hogy a hazai női mezőny legjobbja: hiba nélküli futásával 6 perccel verte a mezőnyt, köztük a tavalyi vb 13. helyezettjét, Kelemen Bernadettet. A világbajnokság közép- és váltó számára készülő Makrai ezúttal sikeresen vette az első akadályt, hiszen a vb-re ez volt az első válogató verseny. Ez a győzelem volt Makrai 25. felnőtt bajnoki címe (ebből a 15. a ZTC színeiben). A felnőtt férfi mezőnyben a túlméretezett pálya (26,5 km) és a nagy meleg megritkította a mezőnyt, de a táv leküzdése így is nagy fegyvertény. A Göcsej KTFE versenyzője Papp Jácint a 16. helyen zárta a versenyt.

A szenior férfiaknál a 35 éves korosztályban Varga Bálint (ZTC) győzelemre készült, hiszen a jó felkészülés után nagyszerű fizikai állapotban várta a versenyt. A végeredmény pedig számára is sikert hozott, hiszen 7 perccel verte a második helyezettet. Ugyanitt Fehér Ferenc (ZTC) kicsit lassabb tempóban, de hiba nélkül versenyezve az előkelő 4. helyen végzett. Az utánpótláskorúak között ezúttal csak a serdülő Lukács Péter (ZTC) teljesített jól, a legnagyobb mezőnyű, ifi kategóriában a 29. helyen végzett.

A többi ZTC-s szenior versenyző közül Vajda László a 14. helyen végzett, míg Horváth Zoltán a 19., Bányai Attila pedig a 20. helyez zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!