Nyerni kell, nem vitás

2018.09.28. 20:13

A ZTE FC a Dorog ellen, főleg idehaza, nem hibázhat

A labdarúgó NB II 10. fordulójában a ZTE FC a vasárnap (17.00) a Dorogot fogadja. Az egerszegiek számára nem lehet más cél, csakis győzelem kiharcolása.

Kerkai Attila

Zoran Lesjak, a ZTE FC védője rendre támogatja a támadásokat, ami hazai pályán is jól jöhet most vasárnap Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Dobos Barna, a ZTE FC vezetőedzője természetesen szin­tén így gondolja ezt, ő pénteken még a Vác elleni szerdai (1-1) találkozóra is kitért beszélgetésünkkor.

– Kielemeztük a Vác elleni meccset, megnéztük mi volt jó, és beszéltünk a hibákról is – mondta a szakvezető. – Sokat kell még dolgoznunk ahhoz, hogy a védekezés minél egységesebb legyen, és hogy a támadásaink veszélyesebbé váljanak. A Dorog ellen vasárnap a győzelem megszerzése a legfontosabb, mindent ennek a célnak rendelünk alá. Hazai pályán eddig nem szerepelt a csapat túl jól, ellentétben az idegenbeli meccseinkkel, hiszen itt veretlen a csapat. Jó lenne végre a hazai mérlegen javítani. A Vác elleni mérkőzésen a III. Kerület pályáján nagyon jó érzés volt, hogy a csapatot elkísérő egerszegi drukkerek mennyire mellettünk álltak. A váci vezetés után, a középkezdésnél azonnal felharsantak a csapatot biztató rigmusok, és a játékosaimon érződött, hogy ez mennyire segíti őket. Érezhetően egyből nagyobb sebességgel kezdtek el futballozni.Hazai pályán, amikor még többen szorítanak nekünk, ez a segítség, higgyék el, még jobban érvényesül.

Zoran Lesjak, a ZTE FC védője rendre támogatja a támadásokat, ami
hazai pályán is jól jöhet most vasárnap Fotó: Katona/Zalai Hírlap

A szakvezető elmondta még, hogy a korábbi sérülteken kívül (Kiss Máté, Szépe János és a pénteken térdműtéten átesett Aljosa Vojnovic) nincs más maródi. A ZTE FC számára most valóban egy nagyon fontos mérkőzés következik, hogy lépést tartson az élbollyal. A Dorog jelenleg három ponttal és négy helyezéssel van a ZTE mögött. Az meg tényleg érdekes lenne, s érjen meg akár egy „kísérletet”, hogy egy hamisítatlan hazai hangulatban mire képes a csapat.

Az NB II 10. fordulójának programja. Vasárnap, 16.00: Monor – Vác FC, Cegléd – Soroksár, Budaörs – Gyirmót FC, Mosonmagyaróvár – Kazincbarcika. 17.00: Békéscsaba – Budafok, Csákvár – Kaposvár, Siófok – Tiszakécske, Balmazújváros – Vasas, ZTE FC – Dorog. 18.00: ETO FC Győr – Nyíregyháza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!