Rendőrségi

2014.09.09. 11:36

Tűz volt Zalaegerszegen, a Sas utcában (frissítve)

Zalaegerszeg - Ötlakásos, háromemeletes sorház tetején csaptak fel a lángok a zalaegerszegi Sas utcában kedden délután egy óra tájt.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

Információnk szerint a tavaszi vihar bontotta meg a régi palatető felújítására rásimított bitumenes lemezt az egyik lakás felett és ennek javítását kezdték el az iparosok. Úgy tudjuk, a lemezt gázégővel melegítették, amikor felcsaptak a lángok és közel tíz négyzetméteren elégett a tető.

A lakásban élő idős házaspár sérülés nélkül ki tudott menekülni, de az asszonyhoz mentőt kellett hívni az átélt izgalmak miatt. Elmondták, a tavaszi vihar után hónapokig nem találtak senkit, aki elvállalta volna a javítást. Most nagy nehezen sikerült, de ez balul ütött ki. Némi szerencse a bajban, hogy a lakást biztosították.

A tűz miatt egyébként tizenöt lakónak kellett elhagyni ideiglenesen otthonát.

 

A haváriát szenvedett lakás északi szomszédjában lakó férfi érdeklődésünkre elmondta, pár évvel ezelőtt döntött úgy a sorházban négy lakás tulajdonosa, hogy az elöregedett palatetőt felújíttatja. Ehhez a bitumenlemezes technológiát választották, de ő ebben nem kívánt részt venni. Tapasztalatai szerint a nagy melegben a bitumenlemezből kátrányos lé folyt, ami miatt az ereszcsatornát évente többször tisztítani kellett és tűzveszélyes is lehetett. A kedden dél tájt kezdődött felújításból ő csak annyit érzékelt, hogy a munkások nem sokkal a javítás, bitumenes lemez melegítésének megkezdése után izgatottan jöttek le a tetőről, hogy azonnal hívni kell a tűzoltókat, baj van, ég a tető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!