Rendőrségi

2014.09.23. 14:01

Acélból volt az aranytömb

Zalaegerszeg - Aranynak látszó acéltömbért „vett meg” hét lovat és hozzájuk való szerszámokat, felszereléseket az a négy Békés megyei férfi, akit jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az egerszegi törvényszék kedden.

Arany Gábor

A négy férfi 2010. október 16-án érkezett Zalacsányba, hogy 2,4 millió forintért megvásároljanak hét lovat és többféle lószerszámot, kocsit, a lovakkal kapcsolatos felszerelést, 6-8 mázsa zabot tartalmazó konténert. A portéka felpakolása után azonban nem fizettek, hanem félmillió forint előleget ajánlottak fel azzal, hogy a többit a lakóhelyükön, Mezőhegyesen adják át. A vevő vonakodva, de velük utazott, ám a pénzt nem kapott, csak újabb ígéreteket, s amikor el akart állni az üzlettől, először megfenyegették, kártérítést követeltek tőle. Mivel rendőrt akart hívni, felajánlották biztosítékul egy fehéraranynak látszó tömböt, amiről állították, hárommillió forintot ér, ezért még nekik tartozik az eladó 600 ezer forinttal. A zalacsányi férfi elfogadta az ajánlatot, ám a tömbről másnap az ékszerésznél kiderült: acél és 120 forintot ér. A vevők a lovakat és a többi holmit eladták.

A csalás miatt három férfit 1 év 3 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett, míg negyedik társukat 9 hónap, 2 évre felfüggesztet börtönre ítélte a bíróság és kötelezte őket több mint 2,2 millió forint kártérítés megfizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!