Rendőrségi

2014.09.24. 08:41

A zalai rendőrök 48 órán belül elfogták a gázolót (videóval)

A gyanú szerint egy 23 éves, bajánsenyei férfi elütött egy kerékpárost és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 63 éves, nagypáli férfi 2014. szeptember 21-én 21 óra 15 perckor Kispáliban, a József Attila utcában közlekedett kerékpárjával Nagykutas felől a 76-os főút irányába, amikor eddig még ismeretlen körülmények között egy személygépkocsi elütötte.

Az autó sofőrje segítségnyújtás és adati hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. A biciklis – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai jelentős erők bevonásával kezdte meg a férfi, illetve a jármű keresését, melynek során a Zala megyében található autószerelő műhelyeket is ellenőrizték.

A keresett gépkocsira egy kávási műhelyben találtak rá a rendőrök, majd pár óra múlva a sofőrt is elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás során kiderült, hogy az autóban a vezető mellett egy 20 éves, zalacsébi fiatalember is utazott, akit szintén gyanúsítottként hallgattak ki. A két férfi elismerte a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését, azonban azzal védekeztek, hogy megijedtek és ezért hagyták el a helyszínt. Az egyik gyanúsított megmutatta a rendőröknek, hogy hova rejtették el az autó törött hűtőrácsát.

Ezek is érdekelhetik