Rendőrségi

2013.06.29. 07:21

Étlen-szomjan próbálták meg kicsempészni a kiskutyákat

Nagykanizsa - Egy olasz rendszámú autóban két olasz férfi 54 kutyakölyköt szállított papírdobozokban, a kiskutyák nagyon rossz állapotban voltak.

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárta a Nagykanizsai Rendőrkapitányság azt a nyomozást, melyet állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal letenyei kirendeltségének munkatársa jelentette a nagykanizsai rendőröknek, hogy egy olasz rendszámú autóban két olasz férfi 54 kutyakölyköt szállított papírdobozokban. Az ügyeletes hatósági állatorvosok szerint a 3-4 hetes kiskutyák mindegyike nagyon rossz állapotban volt, a szállításuk nem volt megfelelő, és csak néhányuknak volt chipje és útlevele.

A nyomozók mindkét olasz férfit gyanúsítottként hallgatták ki, akik elmondták, hogy Pécsen és környékén vásárolták meg a kölyköket és Olaszországban akarták eladni őket. Az ügyben a nagykanizsai rendőrök szakértői véleményeket szereztek be, amely megállapították, hogy a kutyákat nem megfelelően szállították, nem adtak nekik vizet és élelmet és ezzel különös szenvedést okoztak nekik.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt G. Ermete és G. Danielle olasz állampolgárokkal szemben az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!