Rendőrségi

2013.02.20. 15:20

Borzalmas: felakasztatta a kutyáját

Keszthely - Végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozza az ügyészség arra a két férfira, akik kegyetlen módon akartak elpusztíttatni egy kutyát.

Arany Gábor

A napokban vádiratba foglalt eset tavaly november 11-én este történt Keszthelyen. Érdeklődésünkre dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette a vádiratot. E szerint a keszthelyi B. Csaba meg kívánt szabadulni tíz évnél idősebb spániel kutyájától, mert ráunt az állatra, ráadásul külföldi munkavállalása miatt is gondot okozott számára az eb ellátása.

A 46 éves férfi ezért a kutya elpusztítása mellett döntött, ehhez aznap késő délután közelében lakó ismerőse, O. József segítségét kérte és átadta neki a kutyát. Az 55 éves férfi vállalta a feladatot azzal, hogy a megbízás végeztével egy közeli presszóban találkoznak.

Ezek után O. József este fél nyolc tájt a lakóhelyükhöz közeli Lovassy utcai KRESZ-parkba vezette a kutyát. Levette róla a nyakörvet, helyette hurkot kötött rá és úgy akasztotta fel egy fára az állatot, hogy a lába ne érjen a földre. O. Lajos ezek után magára hagyta a kutyát, elment megbeszélt találkozóra a presszóba, ahol a munkáért két fröccsöt és két röviditalt kapott.

Túlélte a spániel

A spániel nem pusztult el, mert a fájdalomtól nyüszítő ebre járókelők találtak rá és mentették meg, levágták a kötélről, értesítették a rendőrséget. A kutya sorsáról állatvédők gondoskodtak. A rendőrség rövid időn belül elfogta a tetteseket, akik beismerték a bűncselekményt.

Mindezek alapján a keszthelyi ügyészség a két férfi ellen állatkínzás miatt emelt vádat, B. Csaba tettét felbujtóinak minősítve. Az ügyészség indítványozza, hogy tárgyalást mellőzve szabjon ki a bíróság B. Csabára végrehajtásában felfüggesztett fogház-, míg O. Józsefre börtönbüntetést.

A brutális tettről annak idején lapunk is írt. Akkor a beszámolóban az is szerepelt, hogy a szerencsétlen állat erősen vérzett, amikor megtalálták, ami azt jelezte, nem sokkal korábban szülhetett. Ezt később a vizsgálat beigazolta, ráadásul egy kölyök még az állat méhében volt, a többi sorsa azonban ismeretlen maradt. A kutya orvosi ellátást kapott és új gazdához került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!