Rendőrségi

2012.09.17. 12:30

Őrizetben az orgazdák

Több büntetőeljárás is folyamatban van azzal a két férfivel szemben, akiket orgazdaság elkövetésével gyanúsítottak meg a zalai rendőrök, mivel náluk ismét bűncselekményből származó tárgyakat találtak vasárnap reggel - közölte Szabados Gábor, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

zaol.hu

A szolgálatban lévő körzeti megbízottakat arról értesítették vasárnap reggel, hogy ismeretlen személyek kábelt égetnek Zalakomár határában. Mivel az információ alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja merült fel, a két rendőr a falu két mezőőrével együtt azonnal a megadott helyszínre sietett. Időben érkeztek, hiszen a kábelégetés helyszínét gépkocsijukkal éppen elhagyta volna a két férfi, akik előéletük miatt már ismertek voltak a rendőrök előtt. Gépkocsijuk átvizsgálása során elektromos kéziszerszámokat, ipari kisgépeket, egy motoros láncfűrészt és több zsákban égetett rézvezetéket találtak, melyeket a gépkocsival együtt lefoglaltak.


A bödei és a zalakomári férfit előállították, majd gyanúsítottkénti kihallgatásukat követően a rendőrség őrizetbe vette őket és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A két bűnözésből élő férfivel szemben a környező rendőrkapitányságokon több büntetőeljárás is folyamatban van, így elfogásukkal feltehetően további bűncselekmények elkövetését előzték meg a zalakomári körzeti megbízottak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!