Rendőrségi

2012.05.25. 18:50

Fókuszban a főutak - beszámoló a baleseti statisztikáról

Lenti - A kerékpárosokra és a gyorshajtók kiszűrésére fordít kiemelt figyelmet idén a város rendőrkapitánysága - hangzott el a városi baleset-megelőzési bizottság éves ülésén.

Gyuricza Ferenc

A tanácskozás nyitányaként a helyi közlekedés-rendészeti  osztályt vezető Soós Szabolcs őrnagy ismertette a 2011. évi baleseti statisztikát. Elmondása szerint mutatóik a térséget érintő hatalmas tranzit teher- és személyforgalom ellenére jók, a kapitányság illetékességi területén 2011-ben egyetlen halálos kimenetelű baleset sem történt. A súlyos sérüléssel járó balesetek számában minimális az emelkedés  - 18 ilyen esetet jegyeztek fel -, míg a könnyű sérüléssel járók száma 27 volt.


Soós Szabolcs arra is kitért, hogy erőiket leggyakrabban a két főközlekedési folyosóra, vagyis a 75-ös és 86-os számú utakra koncentrálták, utóbbin a 2010 tavasza óta zajló felújítás miatt a fokozott sebességmérésen túl a forgalom-irányítási feladatok okán is szükség volt a rendőri jelenlétre. Az őrnagy kiemelte: a külföldi szabálysértőkkel szemben határozottan lépnek fel, az is előfordult, hogy a rendőrök mindaddig visszatartották a gyorshajtó kamiont, amíg vezetője le nem rótta a rá kiszabott bírságot.

A 2012. évi feladatok meghatározásánál az osztályvezető két fontos célt említett: a gyorshajtók kiszűrését és a kerékpárosok fokozott ellenőrzését. Utóbbi indoka, hogy többször ért baleset egyedül közlekedő - nemegyszer ittas... - biciklist. Soós Szabolcs a megelőzés fontosságára is felhívta a figyelmet, mint mondotta, a felvilágosító propaganda tevékenységet kell erősíteni, és ebben a lenti kapitányság  az iskolákkal kialakított jó kapcsolatának köszönhetően is  élen jár.
Az őrnagy az éves beszámolója kapcsán köszönetet mondott a partnerszervezetek képviselőinek is, hiszen ők szintén hatékonyan hozzájárultak a rendőrség balesetmegelőző munkájához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!