Rendőrségi

2012.03.06. 12:43

Jogerősen 12 évet kapott az élettársát megfojtó férfi

Zalaegerszeg - A győri ítélőtábla elutasította Papp Henrik enyhítésre irányuló fellebbezését, így jogerős a rá emberölésért kiszabott 12 év, börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetés.

Sámel József

Az ítélőtábla dr. Nagy Zoltán által vezetett tanácsa kedden az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, alaptalannak találva a vádlott védője fellebbezését. Az ítélőtábla - kiegészítve az első fokon 2010. november végén lezárt eljárásban lefolytatott szakértői bizonyítást - együttesen hallgatta meg a tárgyaláson a két kirendelt igazságügyi orvosszakértőt. Az eldöntendő kérdés az volt, hogy a sértett halálát fulladás avagy hirtelen szívmegállás okozta. A szakértők egyértelművé tették, hogy a halál oka a vádlott fojtása miatti fulladás volt. Így tisztázódott az is, hogy a vádlott ölési szándéka direkt, egyenes volt; nem pedig eshetőleges, belenyugodva magatartása következményeibe.

Az elsőfokú ítéleti tényállás kiegészítése ugyanakkor nem érintette a Zala Megyei Bíróság által kiszabott, helyesen megállapított büntetés mértékét.

Papp Henrik (45) korábban arra hivatkozott, csak be akarta fogni élettársa száját, mert megelégelte, hogy szidalmazta őt.

A tornyiszentmiklósi férfi a tragédia előtt 16 éve élt asszonyával. Legutoljára Zalaegerszegen, a Zala réten, a Malom utcától nem messze szerszámoskamrából kialakított kalyibában húzták meg magukat. Sokszor italoztak, aztán veszekedtek, a tettlegesség sem maradt el, ilyenkor jobbára az asszony húzta a rövidebbet. A tragédia előtt is ittak, majd összevesztek, a férfi nyakába vette a várost, csak hajnalban tért haza. A nő szidalmazni kezdte, mire ő megragadta a nyakát és megszorította. Ez után a férfi gyertyát gyújtott, tett-vett, majd felhívta a mentőket, hogy az élettársa rosszul lett. Cukorbeteg, talán kómába esett, mondta, pedig akkor már halott volt.



Kapcsolódó cikkeink:

Megfojtotta az élettársát egy zalaegerszegi férfi 

Halálos hajnali szorítás: 12 évet kapott az élettársát megfojtó férfi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!