Rendőrségi

2011.10.19. 13:38

Madártetemek a csomagtartóban az M70-esen

Kedden délután az M70-esen, Muraszemenye közelében a Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőrei egy olasz férfi járművében 230 darab madártetemet találtak.

zaol.hu


Kedden délután az M70-es autóút 3+800-as kilométerszelvényében, Muraszemenye közelében ellenőriztek a Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőrei egy olasz állampolgárt. A férfi járművének átvizsgálása során a csomagtérben egy sporttáskát és egy kartondobozt, azokban pedig 230 darab madártetemet, köztük 218 darab mezei pacsirtát, nyolc darab fürjet, két darab réti pityert, valamint egy-egy darab barázdabillegetőt és seregélyt is találtak.

Az olasz állampolgárságú férfit a rendőrök előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatása során elmondta, hogy a madarakat egy romániai vadászat során lőtte, s kedden akarta hazavinni azokat. A rendőrségi hálón fennakadt férfi ellen természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Nagykanizsai Rendőrkapitányság.

A madártetemeket, melyek eszmei értéke meghaladja a 2,5 millió forintot, a rendőrség lefoglalta.



Bűnügyek, balesetek - további rendőrségi hírek ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!