Rendőrségi

2011.04.15. 17:02

Löszfal omlott három házra Győrújbaráton

Leomlott a tíz méter magas löszfal tizenöt méternyi szélességben Győrújbaráton; a mintegy száz köbméternyi föld egy házat a kéményéig betemetett, kettőt szintén megrongált; személyi sérülés nem történt - tájékoztatott a Magyar Bányászati Hivatal Veszprémi Bányakapitányságának bányafelügyeleti főmérnöke pénteken.

MTI

Eper Gábor elmondta: az omlás helyszínén pénteken tartották meg a szemlét (a löszfal csütörtök este "indult meg" a Mátyás körút 70. számú nyaralóháznál), s megállapították, hogy a három házon kívül még kettő veszélyeztetett. A löszfalnál lévő épületekben tilos tartózkodni - tette hozzá.
   
A nyaralóházakban az omláskor nem volt senki. 
   

Az önkormányzat a területet lezárta, körbekerítette, és az életveszélyre figyelmeztető táblákat helyezett el. Az omlásveszélyes területen áramtalanították az elektromos hálózatot is.
   

A főmérnök szerint a löszfalon repedések láthatók, nem lehet tehát kizárni az újabb omlást. Megítélése szerint a további omlások megakadályozására rézsűt vagy támfalat kellene építeni, vagy le kellene omlasztani a löszfalat kétméternyi magasságig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!