Rendőrségi

2010.11.30. 09:04

Bozótvágóval, késsel támadtak

Bankautomatákat akartak zsákmányolni, de nem jártak sikerrel azok a férfiak, akiket a minap ítélt el a kanizsai városi bíróság.

Arany Gábor

  Domján Krisztián és két társa először 2008. december 24-én hajnalban Iharosberényben próbálkozott. A közelben elkötött munkagéppel bedöntötték az ATM-nek helyet adó épület falát, majd kötelet próbáltak erősíteni rá. A riasztó hangjára azonban elmenekültek, hátrahagyva az 1,4 millió forintot rejtő berendezést.

A következő automatát a kanizsai Sparnál szemelték ki maguknak, újév napjára virradóra. Ide is lopott teherjárművel érkezett Domján és társa, ám a túl nagy forgalom miatt elálltak tervüktől.

Március 23-án hajnalban indultak újabb támadásra bankautomata ellen. Ekkor bombariadó bejelentésével el akarták terelni a rendőrök figyelmét, majd a Templom téri bolthoz mentek. Sikerült drótkötéllel az autójuk mögé kötni az ATM-et, de csak 50 méterre jutottak, mert a 8 millió forintot tartalmazó páncélszekrény leszakadt, ők pedig elmenekültek.

Nem jártak szerencsével akkor sem, amikor április 4- én hajnalban a pacsai Csány téri ABC-nél lendültek akcióba. Itt is el akarták terelni a rendőrök figyelmét, ezért a közeli Szentpéterúron betörték a bolt kirakatát és erről értesítették az ügyeletet. Megvárták a járőrkocsi érkezését, majd elrobogtak Pacsára. Autójuk mögé kötve kitépték az ATM-et, de elvinni nem bírták. Szőlőkaróval akarták a terepjáróba beemelni a nyolcmillió forintot tartalmazó szerkezetet, ám egy autó felbukkanása miatt menekülőre fogták. Két fizetés nélküli tankoláson túl a bűnlajstromukba egyetlen haszonnal járó akció került.

Becsehely közelében tavaly március 14-én hajnalban támadták meg a benzinkutat. Domján Krisztián és társa maszkkal a fejükön bozótvágóval, késsel felfegyverkezve rontott a kútkezelőre. Kiforgatták zsebeit, majd torkának szorított pengével a széf kulcsának átadására kényszerítették. Több mint félmillió forintot zsákmányoltak. Innen gyalog menekültek el, és Kanizsáig meg sem álltak, mert egy kamion érkezett a kútra, és harmadik társuk, félve a lebukástól, idő közben elhajtott, nem várta meg őket.

A nem jogerős ítéletben a történtekért Domján Krisztiánt öt év börtönre ítélték, társai közül egyik hat év fegyházat, másik öt és fél év börtönt, illetve ketten rövidebb tartamú szabadságvesztést kaptak.

Ezek is érdekelhetik