Rendőrségi

2010.10.01. 12:49

Kiéheztették a kutyákat Szepetneken! El kellett altatni az állatokat

Az állatorvosnak kellett elaltatnia két kiéhezett kutyát Szepetneken, ahol miután a gazdájuk bezárta azokat, elpusztították társaikat és az ablakot kitörve kimenekültek a házból.

zaol.hu

Szepetnekről kért rendőri segítséget egy helybeli lakos csütörtökön, mert a szomszédjából átszabadultak hozzá a kutyák és nem mert tőlük bemenni a saját udvarába. A helyszínre bűnügyi szemlebizottságot kellett küldeni, mert négy kutyáját gazdájuk a családi házba bezárta, további ellátásukról pedig nem gondoskodott. A kiéhezett kutyák táplálék hiányában két társukat megölték, ettek belőlük, majd az ablakot kitörve kimenekültek a házból.

A kutyák az udvaron lévő háziállatokat szintén elpusztították, majd a szomszédba is áttörtek. A lesoványodott, fertőzésveszélyes ebeket végül állatorvosnak kellett elaltatnia. A kutyák gazdája ellen állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást a Nagykanizsai Rendőrkapitányság - tájékoztatta szerkesztőségünket Salamon Róbert rendőr alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!