Rendőrségi

2010.10.29. 16:22

El akarták lopni a rézborítást a keszthelyi Eiffel-féle pálmaház tetejéről

Tetten értek a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban csütörtök este két férfit, amint épp a rézborítást próbáltak ellopni az Eiffel-féle pálmaház tetőzetéről.

MTI

Csütörtökön este érkezett bejelentés a Keszthelyi Rendőrkapitányságra a Helikon Kastélymúzeumból, mert tetten értek két férfit, akik rézcsatornaelemeket tulajdonítottak el a pálmaház tetőzetéről - tudtuk meg Salamon Róberttől, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.
Az ügyben a Keszthelyi Rendőrkapitányságon lopás miatt indult eljárás.

Czoma László, a kastélymúzeum igazgatója az MTI kérdésére elmondta; a tolvajokat csütörtök este a portás vette észre. Szólt a fegyveres őröknek, akik három irányból közelítették meg a két férfit, akik el akartak szaladni. Sikerült elfogni őket; egyiknek a kabátja alatt, a másiknak pedig a táskájában találták meg az összehajlított rézlemezeket. 
    
Az Eiffel-iroda által tervezett pálmaház 110 évvel ezelőtt épült fel a keszthelyi kastélyparkban. Az épületet néhány évvel ezelőtt felújították. Jelenleg a kastélymúzeum óriás növényeit, pálmáit teleltetik a pálmaházban, de rövidesen orchidea bemutatóhelyet alakítanak majd ki - fűzte hozzá Czoma László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!